Andreas Kihlberg

Jag växte upp in en kärleksfull kärnfamilj i Göteborg. Det var också en familj som präglades av ”rätt” eller ”fel” och en hel del dogmatiska perspektiv. I mina tonår fick jag t.ex. höra att jag inte var tuff nog för lumpen. Min respons blev att tuffa till mig och jag blev uttagen till ett av de mest extrema förbanden i det militära. Jag fick också höra att jag inte var tillräckligt analytisk för att bli ingenjör. Det slutade med att jag tog en Master of Science på Chalmers Tekniska högskola och inledde en framgångsrik karriär inom det analytiska.

 

I mitten av tjugoårsåldern krampade min själ och vädjade om förändring. Lösningen blev en djupdykning i en galet krävande meditationsteknik, vilket visade sig fungerade utmärkt för att kunna fortsätta trycka ner hjärtats önskan om förändring i livet. 

 

I början av fyrtioårsåldern blev livet allt trögare, men utan den klassiska utbrändheten. Snarare en högljutt FUCK THIS!!

“- Jag har ta-mig-fan gjort allt “rätt” i livet, ändå känns det mesta fullständigt meningslöst! Jag vill behålla barnen i mitt liv, resten måste ut”. Och så blev det.

 

Yepp, jag är onekligen en smula extrem ibland, jag har ingen aning om hur många tegelväggar jag forcerat i mitt liv, förblindad av ett fokus jag inte riktigt förstått var det kom i från. I processen att omskapa mitt liv bestämde jag mig för att verkligen gå till botten med orsaken till att jag jobbat så hårt och ändå hamnat på ett ställe jag inte fann njutbart. Varifrån kom all denna skaparkraft jag hade!?

 

Svaret jag fann var: Rädsla. Rädsla var min kraftkälla…!

 

Vid den tidpunkten hade jag inte en aning om det jag vet idag; när jag väl tog fullt ansvar för min rädsla och bearbetade den, omvandlades den automagiskt till kärlek.

 

Med kärlek som min huvudsakliga kraftkälla och alla mina tidigare erfarenheter som framgångsrik entreprenör inom high-tech, ägnar jag mig numera helhjärtat åt att hjälpa andra. Mina klienter är redo och vill få till en förändring i livet, som känner sin potential och söker en djupare mening med sin tillvaro. 

 

Enligt mig är vi alla designade för njutning, att verkligen njuta av livet. Om du inte tror mig; prova hur länge du fixar att hålla handen på en het spisplatta, jämfört med hur länge du fixar att äta glass! Låter kanske banalt, men en sanning som är svår att säga emot…

 

Jag använder mig av en ingenjörsinspirerad approach när jag hjälper andra i deras förändringsprocess. Till min egen förvåning, fungerar det mirakulöst bra. Att kombinera det analytiskt strukturerade med det mjuka - det vetenskapliga med det ej ännu bevisade - är en kick-ass kombination som verkligen fungerar. 

 

Jag är så tacksam över mitt liv idag; barnen, kärleken, jobbet och nu…boken.

Khliberg_porträtt färg 144.jpg
kommande_omslag.jpg

Våra närmaste relationer är centrala för hur vi mår, lika underbart som det är när allt känns rätt, lika jobbigt är det när vi upplever att vi fastnar eller stagnerar. "Ok to thriving" riktar sig främst mot expats. Förväntad release i början av 2022.

Pressmaterial

Ladda ned Andreas Kihlberg presskit innehållande pressrelease, porträttbild, provläsning.

LADDA NED PRESSKIT

Lassbo Förlag är ett modernt hybridförlag som producerar och publicerar fack- och skönlitteratur inom personlig- och andlig utveckling, ledarskap, hållbar utveckling, livsfilosofi och självupplevda berättelser.

Vi vill göra skillnad genom att ge ut böcker som guidar sin läsare närmare livspulsen och bidrar till att människor utvecklas. Böcker som öppnar för det som legat i det fördolda, som ger kunskap, inspiration och metoder som är praktiskt användbara, som fungerar och som kan göra verklig skillnad.