Anna H Lundahl

Oväntad samsyn om växtbaserat när Anna H Lundahl bjuder in tio spretiga vego-profiler att bidra med texter i sin nya bok Min farmor var vegan. Det enorma skiftet de senaste åren har gjort alternativkost till mainstream. Växtbaserad mat är en megatrend som driver ett globalt protein-skifte. Intresset för vårt mat-arv ökar och den moderna grön vågen syns på människors tallrikar och populärkultur. Dessa båda strömningar vill Anna H Lundahl, grön matinspiratör, lyfta.

-Som barn var det en stor utmaning för mig att vara vegetarian. Jag upplevde ett utanförskap och hittade aldrig riktigt min matidentitet. Den utmaningen blev drivkraften att visa hur fantastisk vegetarisk mat är, säger Anna.

 

Nu debuterar hon med boken ”Min farmor var vegan”, där familjens recept blandas med ett tre-generationers samhällsperspektiv. Anna ger också röst åt fler som med sitt mod bidragit till att allt fler äter grön mat. Därför har boken tio medförfattare, som i vanliga fall står väldigt långt ifrån varandra, både matmässigt och ideologiskt. Exempelvis Sofia Arkelsten, tidigare riksdagsledamot för Moderaterna, och Rebecka Le Moine, nuvarande riksdagsledamot för Miljöpartiet.

-Det som förenar oss alla som skriver är just omtanken. Omtanke till naturen, djuren, maten, våra medmänniskor och oss själva. Och det är viktigt att kunna fokusera på det, för att vi ska få till en framåtrörelse, säger Anna.

 

Anna H Lundahl betonar att verklig förändring alltid behöver förankras inom individen själv. Ingen skall tvingas att bli vegetarian eller vegan. Det behövs inte. Fördelarna finns där när kunskapen och inspirationen ökar. Hon hoppas få vara en som inspirerar fler att äta mer grön mat och tänker till en extra gång.

- Nu gör vi det här och ser var vi landar, säger Anna med ett leende.

Anna Lundahl_porträtt.jpg

Pressmaterial

Ladda ned Anna H Lundahl presskit innehållande pressrelease, porträttbild, provläsning.

Lassbo Förlag är ett modernt hybridförlag som producerar och publicerar fack- och skönlitteratur inom personlig- och andlig utveckling, ledarskap, hållbar utveckling, livsfilosofi och självupplevda berättelser.

Vi vill göra skillnad genom att ge ut böcker som guidar sin läsare närmare livspulsen och bidrar till att människor utvecklas. Böcker som öppnar för det som legat i det fördolda, som ger kunskap, inspiration och metoder som är praktiskt användbara, som fungerar och som kan göra verklig skillnad.