Anna Sanderoth Vilkas

Narcissistiska ledare och destruktiva företagskulturer som leder till ohälsa har vi sett alldeles för mycket av. Undersökningar visar att hela 26% av de kvinnliga cheferna och 28% av manliga chefer mår psykiskt dåligt när de tänker på jobbet. Nyckeln till framtidens hållbara tillväxt är människan; alla unikt olika. Det handlar om att få tillgång till alla delar av sig själv, även de som stängs av när vi är i stress – exempelvis vår frontallob, där vårt logiska tänkande sker. Jag kallar det därför att ”chilla”.

 

Det säger Anna Sanderoth Vilkas, aktuell med boken Chilla, din guide till framtidens ledarskap. Boken är skriven till dig som vill vara med och vända den negativa trenden. Till dig som är ledare i ett företag och vill få fakta, inspiration och konkreta verktyg. Boken bygger på egen erfarenhet bland annat från en internationell karriär som HR-direktör och International Change Manager. Idag är Anna VD och en av ett fåtal mastercertifierade coacher i Sverige och har även undervisat hundratals personer i coachande ledarskap. Resan till att verkligen våga säga att det bästa du kan göra är att chilla dig till framgång har inte varit spikrak. Nu är Annas mission att skapa sammanhang där människor får uppleva flow, känna tillit och uppleva sin egen potential. - Sammanhang där man får chilla helt enkelt! Det är där vi vill vara.

 

När vi chillar ökar vår kreativitet, vårt lösningsfokus och vår förmåga att se möjligheter. Vår förmåga att se till helheten och arbeta mot långsiktiga mål ökar också. Den stressbetingade rädslan att misslyckas ersätts av lusten att lyckas. Vår förmåga att känna fokus, engagemang och glädje sprider sig långt utanför vår egen kropp. Vi lyckas med det när vi utformar våra företag på ett sätt som matchar vår hårdvara och operativsystem, dvs hjärnan och dess sätt att fungera. Hur det än är, så är det mycket roligare att ha kul än att ha tråkigt, glädje ger energi och smittar av sig i vida cirklar.

 

Större delen av livet har Anna själv levt som högpresterande. Lätt att manipulera gjorde hon vad som helst för att klara det omöjliga. Hon satte en ära i att hålla fokus på målet, ingenting skulle knäcka henne och för att skydda sina medarbetare kunde hon ta hur mycket skit som helst. Till slut sov Anna i snitt två timmar per natt och hade blivit en tillgänglighetsnerd. En tidig morgon i köerna på E6:an kom tunnelseendet, förlorad känsel i ansiktet, armarna och eko i öronen. Anna lyckades ta sig till en läkare som konstaterade panikångest. - Jag bad så hemskt mycket om ursäkt för att jag upptog läkarens tid i onödan. Där smygstartade min resa mot Chilla. Jag började lägga ett pussel som fick mig att verkligen stanna upp och fundera över vem jag vill vara och hur jag vill leva. Det är det bästa jag gjort, en vändpunkt.

 

I Sverige har 99,82 % av företagen färre än 200 anställda (SCB, företagsregister, november 2020). I företag med färre än 50 medarbetare skapas fyra av fem jobb enligt undersökningar som organisationen Företagarna har genomfört. Det finns en otrolig potential i de små och medelstora företagen i Sverige. Den potentialen vill jag hjälpa till att ta fram, säger Anna Sanderoth Vilkas.

.

Anna_Sanderoth-Vilkas_porträtt_färg72.

Chilla

Din guide till framtidens ledarskap

chilla.png

Pressmaterial

Ladda ned Anna Sanderoth-Vilkas presskit innehållande pressrelease, porträttbild, provläsning.

Lassbo Förlag är ett modernt hybridförlag som producerar och publicerar fack- och skönlitteratur inom personlig- och andlig utveckling, ledarskap, hållbar utveckling, livsfilosofi och självupplevda berättelser.

Vi vill göra skillnad genom att ge ut böcker som guidar sin läsare närmare livspulsen och bidrar till att människor utvecklas. Böcker som öppnar för det som legat i det fördolda, som ger kunskap, inspiration och metoder som är praktiskt användbara, som fungerar och som kan göra verklig skillnad.