Annica Westman

Annica Westman från Åmål, specialpedagog och företagare, gick igenom en livskris och följde sin tidigaste barndomsdröm att hjälpa barnen i Afrika. Genom sitt volontärarbete med sexuellt traumatiserade barn förlorade hon sin egen känslomässiga oskuld. I vår debuterar hon med en självbiografisk bok om sin personliga resa.

  • Det handlar om hopp, säger Annica Westman.

 

  • Jag lever i Sverige som är ett tryggt, säkert land. Det är så mycket vi tar för givet i vår vardag. Kvinnorna i Sydafrika som jobbar för att hjälpa de sexuellt traumatiserade barnen lever långt ifrån den verkligheten. De har så lite. Ändå lever de ett liv med så mycket kärlek och värme, styrka, hopp och engagemang. Vem är då jag att inte göra det?

 

Annica grundade Insamlingsstiftelsen Bobbi Bear Sweden där hon arbetar för att samla in pengar till arbetet att ge dessa barn en framtid. Det gör hon genom att bland annat hålla föreläsningar och i slutet av februari arrangerade hon en välgörenhetskonsert i Åmål. För varje sålt exemplar av boken donerar hon 20 kronor till stiftelsen, där hon vet att pengarna gör nytta.

 

  • Min känslomässiga oskuld smulades sönder när jag om och om igen bevittnade de slocknade ögonen hos barnen som utsatts för det vidrigaste av mänskligt beteende. Med hjälpen de får blir barnen överlevare istället för offer.

 

I Sydafrika fann Annica inte bara sig själv och sin livsuppgift. Hon adopterades av sin afrikanska familj som gav henne zulunamnet Ingelosi. Det betyder ängel.

 

Nu vill hon uppmana oss att lyssna inåt, till det som känns sant i hjärtat – och lita på det. Att våga vara ”både-och” – starka och framgångsrika, men också visa vår sårbarhet och be andra om hjälp.

 

Skrivandet i sig har varit en berg-och-dal-bana med både glädje och tvivel. Ena stunden har hon känt att det blir jättebra och nästa ”vem tror du att du är?”.

  • Jag pendlar mellan att känna mig som ett stort och vilt lejon och en liten beskedlig kattunge. Ytterst handlar det om att ge Jante på käften!

Mitt Zulunamn är Ingelosi

Pressmaterial

Ladda ned Annica Westmans presskit innehållande pressrelease, porträttbilder, provläsning.

Läsarnas röster

”Precis läst ut och torkat tårarna. Så fantastisk berättelse.

Nu skall jag läsa ett varv till och ge mig utrymme att reflektera över dina kloka tankar. Tack för en storartad läsupplevelse.”

Eva Klingström

 

”Jag kunde inte sluta läsa din bok. Så kraftfull, hemsk och vacker på samma gång.

Tack, tack för att du har skrivit den. Den berör mig på själsnivå…

Din berg- och dalbanefärd, känslomässigt, blir min, jag följer dina ord i en egen berg- och dalbana.

Du kunde likaväl ha stått bredvid mig och skakat om mig fysiskt, så stark är din text.”

Laila Karlsson

 

"Jag har precis börjat på en sagolik bok. Så oerhört närvarande, med ord som träffar helt rätt. 

Jag känner att jag längtar vidare in i boken och följa författaren i det hon delar med sig av. Jag får följa hennes vindlande liv, tankegångar, känslor och med- och motgångar. 

Hon inspirerar stort med sitt mod i sina val och ärlighet till sig själv.
Detta är en bok jag varmt rekommenderar och blir så innerligt glad över att den finns och att just jag får läsa den."

Anneli Zachrisson

 

Media:

"En fantastisk berättelse med kloka och intressanta tankar om en spännande livsresa och personlig utveckling.

Den berör på många plan och på många och flera olika sätt.
Du Annica skriver så levande både från din tid i Afrika 

men även när du beskriver dina olika vändor i den privata sfären i Sverige. 
Din dikt till din mamma blev för mycket för mig just då när jag läste. Jag hade precis fått beskedet att min mamma som bor på ett äldreboende blivit smittad av covid19.
Den är så vacker, är det någon som sjungit in den ännu?"

Bokprataren - bokblogg 20200510

Läs hela recensionen

"Vilken öppen och ärlig bok!

Det är intressant att läsa om hennes arbete som volontär, resan för att komma dit och vägen hem till Sverige igen. Det gör ont att läsa om olika människoöden som Annica möter, var och en med sin egen historia.

Boken är lättläst och väcker en del tankar hos mig. Speciellt kapitlet om när Annica förlorar sin mamma.

En väldigt bra bok med mycket intressanta och kloka tankar. En spännande livsresa och hur hon utvecklas som person. Väl värd att läsa!"

Lollos Bohörna - bokblogg 20200825:

Läs hela recensionen

Lassbo Förlag är ett modernt hybridförlag som producerar och publicerar fack- och skönlitteratur inom personlig- och andlig utveckling, ledarskap, hållbar utveckling, livsfilosofi och självupplevda berättelser.

Vi vill göra skillnad genom att ge ut böcker som guidar sin läsare närmare livspulsen och bidrar till att människor utvecklas. Böcker som öppnar för det som legat i det fördolda, som ger kunskap, inspiration och metoder som är praktiskt användbara, som fungerar och som kan göra verklig skillnad.