Annica Westman

Annica Westman från Åmål, specialpedagog och företagare, gick igenom en livskris och följde sin tidigaste barndomsdröm att hjälpa barnen i Afrika. Genom sitt volontärarbete med sexuellt traumatiserade barn förlorade hon sin egen känslomässiga oskuld. I vår debuterar hon med en självbiografisk bok om sin personliga resa.

  • Det handlar om hopp, säger Annica Westman.

 

  • Jag lever i Sverige som är ett tryggt, säkert land. Det är så mycket vi tar för givet i vår vardag. Kvinnorna i Sydafrika som jobbar för att hjälpa de sexuellt traumatiserade barnen lever långt ifrån den verkligheten. De har så lite. Ändå lever de ett liv med så mycket kärlek och värme, styrka, hopp och engagemang. Vem är då jag att inte göra det?

 

Annica grundade Insamlingsstiftelsen Bobbi Bear Sweden där hon arbetar för att samla in pengar till arbetet att ge dessa barn en framtid. Det gör hon genom att bland annat hålla föreläsningar och i slutet av februari arrangerade hon en välgörenhetskonsert i Åmål. För varje sålt exemplar av boken donerar hon 20 kronor till stiftelsen, där hon vet att pengarna gör nytta.

 

  • Min känslomässiga oskuld smulades sönder när jag om och om igen bevittnade de slocknade ögonen hos barnen som utsatts för det vidrigaste av mänskligt beteende. Med hjälpen de får blir barnen överlevare istället för offer.

 

I Sydafrika fann Annica inte bara sig själv och sin livsuppgift. Hon adopterades av sin afrikanska familj som gav henne zulunamnet Ingelosi. Det betyder ängel.

 

Nu vill hon uppmana oss att lyssna inåt, till det som känns sant i hjärtat – och lita på det. Att våga vara ”både-och” – starka och framgångsrika, men också visa vår sårbarhet och be andra om hjälp.

 

Skrivandet i sig har varit en berg-och-dal-bana med både glädje och tvivel. Ena stunden har hon känt att det blir jättebra och nästa ”vem tror du att du är?”.

  • Jag pendlar mellan att känna mig som ett stort och vilt lejon och en liten beskedlig kattunge. Ytterst handlar det om att ge Jante på käften!

Mitt Zulunamn är Ingelosi

Insikten drabbar henne som ett knytnävsslag i magen. Förtvivlad inser hon att hon inte kan blunda längre. Hon måste våga ta steget att lämna, trots att hon kommer att splittra familjen. Känslan av svek, skuld och skam är monumental.

 

Så börjar resan med att hitta tillbaka till sig själv och forma ett nytt liv. Aldrig i sin vildaste fantasi hade hon kunnat ana vad som väntade – magiskt stark kärlek, bottenlös sorg och livsavgörande vändpunkter.

 

Resan till Sydafrika förändrar hennes liv för alltid och en ny fantastisk värld öppnar sig.

 

”Mitt zulunamn är Ingelosi” är en självbiografisk roman om tillit, mod och om att hitta hem i hjärtat.

För varje såld bok går 20 kronor till Insamlingsstiftelsen Bobbi Bear Sweden.

 

Annica Westman är född och uppvuxen i hjärtat av Dalsland. Efter 25 år som förskollärare och specialpedagog, driver hon idag I CAN By Annica, där hon hjälper människor att utvecklas och våga tro på sin egen förmåga. 2018 startade hon Insamlingsstiftelsen Bobbi Bear Sweden för att hjälpa sexuellt utnyttjade barn i Sydafrika.

Pris 249:-

(varav 20:- går till stiftelsen Bobbi Bear Sweden)

Kartonnage

FSC-märkt (miljömärkt)

19,5 cm x 13,5 cm

206 sidor

Släpps 9 april

 

Pressmaterial

Ladda ned Annica Westmans presskit innehållande pressrelease, porträttbilder, provläsning.

Läsarnas röster

”Precis läst ut och torkat tårarna. Så fantastisk berättelse. Nu skall jag läsa ett varv till och ge mig utrymme att reflektera över dina kloka tankar. Tack för en storartad läsupplevelse.” /Eva Klingström

 

”Fick mitt signerade ex i tisdags och jag kunde bara inte sluta läsa, pärm till pärm på en kväll. Annica Westman skriver inte i mina ögon utan hon berättar på ett sådant levande sätt delar ur sitt liv att jag känner att det hade kunnat handla om mig själv. Men berättelsen om hennes volontärarbete är så gripande och stark att jag gång på gång måste torka tårarna.” /Anders Kjaergaard

 

”Vilken fantastisk bok! Jag har försökt läsa sakta och i omgångar för att spara, men idag så tog den slut. Jag har bläddrat tillbaka och läst om. Vilken historia. Vilken författare. Jag väntar på en uppföljare.” /Lena Forsell Bergling

Lassbo Förlag är ett modernt hybridförlag som producerar och publiserar fack- och skönlitteratur inom personlig- och andlig utveckling, ledarskap, hållbar utveckling, livsfilosofi och självupplevda berättelser.

Vi vill göra skillnad genom att ge ut böcker som guidar sin läsare närmare livspulsen och bidrar till att människor utvecklas. Böcker som öppnar för det som legat i det fördolda, som ger kunskap, inspiration och metoder som är praktiskt användbara, som fungerar och som kan göra verklig skillnad.

Lassbo Förlag

+46 735 93 29 05

josefin@reflectivecircle.com

www.lassboforlag.se

Huvudkontor: Allmänna vägen 2, 414 60 Göteborg

Event i Göteborg: Sockerbruket 17, vån 6

Event i Stockholm: Ekskäret, Birger Jarlsgatan 58

  • Facebook

©2020 by Lassbo Förlag