Britta Hedén

En bokklubbsbok som skulle avbokas, men kom ändå, blev uppstarten till svindlande äventyr i Peru och Norden, för kemisten och beteendevetaren Britta Hedén från Värmland. Ett djupt intresse för ursprungsfolk och gamla kulturer har lett henne till många spännande platser runt omkring i världen. Såväl antropologer som guider och ursprungsfolk har givit henne den gamla kunskapen, en kunskap med stor relevans i vår moderna tidsålder.

Boken hon glömde avboka, och som damp ned i hennes brevlåda, var ”Inkamästarnas arv” av Anna Southerington. Den väckte en längtan att resa till Peru. Men det fanns varken tid eller pengar, så den drömmen lade hon ned. Kort därefter skulle Britta på kurs i en annan stad och på Pressbyrån på tågstationen möttes hon av ett nytt nummer av National Geographic med Machu Picchu special, som hon köpte och läste på tåget. På lunchen hamnade hon bredvid en kvinna som nyss kommit hem från en fantastisk resa; till Peru! När hon satte på hotell-tv:n på kvällen, visades en dokumentär om Peru och historien om Inkakulturen. På väg till tåget nästa dag går hon in i en godisaffär för att köpa några chokladpraliner och erbjuds pralinen ”Peru”. – Då gav jag upp! skrattar Britta. -jag bokade resan och allt löste sig med tid och pengar.

 

Efter resan till Peru kände hon hur berättelsen pockade på att komma ut, och hon började skriva i ett konstant flöde, från första till sista sidan. Storyn kom av sig själv ur inspirationen från platser och händelser som skett under resorna. Till det lägger hon en gedigen faktaresearch för att få berättelsen väl förankrad och kryddar till sist med lite egen fantasi.

 

Nu ger Britta Hedén ut de två första romanerna i serien om De glömda tidsportalerna. Böckerna tar läsaren med på en svindlande resa i den gamla kunskapen och mystiska traditionerna i de båda ursprungsfolken Inkariket och den samiska kulturen. Samtidigt handlar de om en kvinnas utveckling från att vara vilse och utan framtidshopp, till att  utvecklas och lära känna sin egen potential.

- Jag tror att ursprungsfolkens kunskap och syn på naturen och dess resurser behövs i dagens samhälle mer än någonsin. Jag vill gärna inspirera läsaren, och bjuda på ett riktigt äventyr!

Britta Heden_porträtt.jpg

Pressmaterial

Ladda ned Britta Hedéns presskit innehållande pressrelease, porträttbild, provläsning.

LADDA NED PRESSKIT

Lassbo Förlag är ett modernt hybridförlag som producerar och publicerar fack- och skönlitteratur inom personlig- och andlig utveckling, ledarskap, hållbar utveckling, livsfilosofi och självupplevda berättelser.

Vi vill göra skillnad genom att ge ut böcker som guidar sin läsare närmare livspulsen och bidrar till att människor utvecklas. Böcker som öppnar för det som legat i det fördolda, som ger kunskap, inspiration och metoder som är praktiskt användbara, som fungerar och som kan göra verklig skillnad.