Glimtar av minnen

Glimtar av minnen_Carina Blid.jpg

Boken släpps den 29:e maj 2021

Pris 189:-

Mjukband

FSC-märkt (miljömärkt)

19 cm x 13 cm

384 sidor

Släpps 29 maj 2021

Ett år efter skilsmässan lever Helena sitt hektiska vardagsliv som heltidsarbetande lärare och har sina tre barn varannan vecka. Hennes förflutna gnager och det finns en önskan att förstå och att gå vidare i livet. Hon längtar också efter att finna den äkta kärleken.

Minnen glimtar till och lägger pusslet med bilder från uppväxten med syskonen på sextio- och sjuttiotalet, den uppslitande ungdomen, kaoset och bråken med mamman. Men också annat som är svårare att greppa. Vad orsakar den knepiga relationen till systern? Vad kan förklara det som hände Helenas bror? Vilka smärtsamma och dolda händelser inträffade egentligen på trettiotalet under mammans uppväxt? Mamman som numera bor på demenshem.

Hur kan det outsagda, det gömda, förklara hur vi medvetet eller omedvetet väljer att leva våra liv? Hur ska man kunna se destruktiva beteenden och göra något åt det osunda när man själv lever mitt i det? Glimtar av minnen är en roman som väcker de djupa existentiella frågorna.

bokikon.png

Provläs boken

 
Glimtar av minnen_Carina Blid.jpg

Fysisk bok, mjukband

189:-

Röster om boken

Mycket bra bok, trovärdig, bra med olika tidsperspektiv, storyn löper och hålls vid liv – och jag fann mig själv i det där trevliga tillståndet av att vilja läsa nästa sida o nästa sida … för att veta hur det går. Jag läser normalt väldigt långsamt de böcker jag tycker om, vill läsa varje ord. ”Glimtar av minnen” har jag läst varje ord!

/Lennart S

 

Jag fastnade ganska snart i bokens handling, det fanns många igenkänningssituationer.

Det som berörde mig mest var återblickarna bakåt i tiden som beskrev Gerds svåra barndom, med en våldsam far och utan mor. Hur tuff uppväxten var för Helena som inte hade en bra relation med sin mamma Gerd som själv var skadad känslomässigt och inte hade haft någon mamma som förebild. 

Boken var fängslande med många nyanser, och jag sträckläste den nästan från pärm till pärm.

/Monica H

 

En debut som ger mersmak! Carina Blid har skrivit en roman om den frånskilda läraren Helena. Vi får följa hennes vardag med jobb, barn, vänner, familj och förhoppningar om ny kärlek. Relationerna till den dementa mamman och framförallt till systern är komplicerade. Nutid, nåja, år 2000 varvas med återblickar till Helenas barndom på sextio- och sjuttiotalet samt mammans barndom ytterligare en generation bakåt. I det förflutna kanske svaren eller åtminstone förklaringarna finns på många av deras problem.
Boken är lättläst och det är lätt att hänga med i växlingarna i tid. Jag gillar karaktärerna och hur historien växer fram. Enligt min smak hade boken kunnat kortas något genom att inte så detaljerat återge vad som händer men det kanske andra gillar. Jag ser fram emot att läsa mer av författaren.

/Bokmalenmalin, instagram

Pressmaterial

Ladda ned presskit innehållande pressrelease, porträttbilder, provläsning.

Lassbo Förlag är ett modernt hybridförlag som producerar och publicerar fack- och skönlitteratur inom personlig- och andlig utveckling, ledarskap, hållbar utveckling, livsfilosofi och självupplevda berättelser.

Vi vill göra skillnad genom att ge ut böcker som guidar sin läsare närmare livspulsen och bidrar till att människor utvecklas. Böcker som öppnar för det som legat i det fördolda, som ger kunskap, inspiration och metoder som är praktiskt användbara, som fungerar och som kan göra verklig skillnad.