Ingrid Kutschbach

Jag är född och uppväxt på Guldheden en ”nybyggarstadsdel” på den tiden (1959) i Göteborg. Med asfalt och ”mossen” med sitt biologiska mångfald runt knuten. Pappa var till sjöss och mamma hemma, ensam under långa tider, med 3 barn. Vi hade förmånen att kunna köpa ett litet torp på Orust när jag var två år och här kunde jag vara i naturen, vid ladugården med alla djuren, bada och leka med kompisarna. Här föddes mina intressen som jag haft med mig i en krokig bana i livet.

 

När jag var liten var varje besök på Ferdinand Lundqvist och Meeths en högtidsstund. Jag älskade dofterna och de små proverna. Men när jag som liten tjej hänfört samlade på krämer och parfymer hade jag aldrig kunnat tro att det skulle bli en viktig del av mitt liv. Det var bara en liten guldkant på min egen tillvaro. Men livet överraskar ibland och det man drömmer om som liten kan bli sanning många år efteråt.

 

Världen är stor och att gå till sjöss blev mitt sätt att få se den. I varje världsdel mötte jag människor som lärde mig saker om hur vi ser på livet och naturen. Naturfolk med kunskaper om hälsa och välmående som vi i det moderna samhället ibland har glömt bort. Det väckte mitt intresse. Samtidigt som jag arbetade till sjöss utbildade jag mig till massör och aromaterapeut under de perioder jag var i land. När det var dags att gå i land för gott startade jag eget som terapeut.

 

För mig är varje behandling ett tillfälle att lära och lära ut. Att bara utföra en behandling utan att förstå dess verkan och innebörd leder till att den blir urvattnad och utan mening. 

Allt för ofta har jag besökt spa och kommit ut därifrån mer stressad än när jag kom dit. Då är någonting fel.

Att driva Aromaterapiskolan i Göteborg blev ett sätt att försöka förändra världen i liten skala. 

Under tiden där såg jag många människor hitta nya vägar i livet. Jag tror att man med dofter kan få naturens hjälp att hitta tillbaka till sig själv. Genom att finna sitt eget fokus kan man också se sin potential och hitta modet att göra det man drömmer om. 

Att se människor släppa sina rädslor och våga hoppa ut i det okända är en av de stora vinsterna med mitt arbete.

Ingrid_Kutschbach_porträtt_färg72.jp
kommande_omslag.jpg

Pressmaterial

Ladda ned Ingrid Kutschbachs presskit innehållande pressrelease, porträttbild, provläsning.

Lassbo Förlag är ett modernt hybridförlag som producerar och publiserar fack- och skönlitteratur inom personlig- och andlig utveckling, ledarskap, hållbar utveckling, livsfilosofi och självupplevda berättelser.

Vi vill göra skillnad genom att ge ut böcker som guidar sin läsare närmare livspulsen och bidrar till att människor utvecklas. Böcker som öppnar för det som legat i det fördolda, som ger kunskap, inspiration och metoder som är praktiskt användbara, som fungerar och som kan göra verklig skillnad.

Lassbo Förlag

+46 735 93 29 05

josefin@lassboforlag.se

www.lassboforlag.se

Huvudkontor: Allmänna vägen 2A, 414 60 Göteborg

Event i Göteborg: Sockerbruket 17, vån 6

Event i Stockholm: Ekskäret, Birger Jarlsgatan 58

  • Facebook

©2020 by Lassbo Förlag