Ingrid Kutschbach

Vi lägger allt större makt över vår hälsa i experters och läkemedelsbolags händer. Ungefär en miljon svenskar äter någon form av psykofarmaka.  Men vi glömmer att ursprunget till dessa läkemedel många gånger kommer från naturen. Aromaterapi kan både förebygga och läka såväl kroppsliga som själsliga obalanser.

- Tänk att få använda den Norrländska granens kraft för att bli frisk!

Många av de eteriska oljorna är naturligt antivirala och antiseptiska, de stärker immunsystemet och en livsstil som är i samklang med naturen.

Aromaterapi handlar om så mycket mer än det ytliga vi är vana att läsa om, säger Ingrid Kuschbach, aromaterapeut och doftkonsult. - Det är en djup kunskap om ett kraftfullt holistiskt sätt att skapa balans i kropp och själ. För en aromaterapeut är relationen till Moder Jord och förståelsen för hur ett ekosystem fungerar helt centralt. Allt hänger ihop i naturliga flöden där varje art behövs. Vad skall vi leva av och jobba med om vi inte tar hand om Moder Jord och vår egen hälsa? Vi behöver påminnas om att vi kan läka mycket och upprätthålla vår hälsa med det vi en gång tagit för självklart, nämligen naturens läkande kraft. Naturen är som en personlig husdoktor för alla som vill. Våra växter har en enorm läkande kraft som slår an en resonans i kroppen och startar en läkeprocess. Ofta utan de biverkningar som läkemedel ger.

 

Ingrid Kuschbachs livsbana har varit krokig. Hon har varit till sjöss, jobbat på sjukhus, varit dagisfröken, drivit aromaterapiskolan och driver nu egen konsultverksamhet inom dofternas magiska område. Hon använder själv eteriska oljor varje dag och har lyckats bli fri från en hel del återkommande obalanser till exempel ständigt återkommande urinvägsinfektioner, akne, eksem och dofterna har även lyckats liva upp ett ibland mörkt sinne. Nu vill hon ge sin syn på aromaterapi som en kraftfull holistisk metod att få balans i kropp och själ.

 

I boken Aromaterapi från början delar Ingrid med sig av flera intressanta fakta, handfasta råd och användbara som du inte hittar i någon annan bok. Till exempel tips på hur du lyckas med enkla recept med hydrolater från Norrland. Du får även lära dig hur du med bara några få eteriska oljor lägger grunden för ditt eget husapotek samt hur du använder aromaterapi i enklare egenvård för dig och dina nära för ett naturligt välmående i vardagen.

Ingrid_Kutschbach_porträtt_färg72.jp

Pressmaterial

Ladda ned Ingrid Kutschbachs presskit innehållande pressrelease, porträttbild, provläsning.

LADDA NED PRESSKIT

Lassbo Förlag är ett modernt hybridförlag som producerar och publicerar fack- och skönlitteratur inom personlig- och andlig utveckling, ledarskap, hållbar utveckling, livsfilosofi och självupplevda berättelser.

Vi vill göra skillnad genom att ge ut böcker som guidar sin läsare närmare livspulsen och bidrar till att människor utvecklas. Böcker som öppnar för det som legat i det fördolda, som ger kunskap, inspiration och metoder som är praktiskt användbara, som fungerar och som kan göra verklig skillnad.