Laila Klausen

Som ung sjuksköterska blev hon intresserad av palliativ vård och kämpade för att patienter skulle få en värdigare tid när de närmade sig sin sista resa. Efter sju år med dagliga hembesök med cancerpatienter, var hon slut. Men en viktig händelse avslutade denna tid. Det var en nära anhörig som berättade efter sin mans död ”Det var så speciellt när han dog, det var som en födelse!”

 

Laila Klausen föddes i Norge, i en liten by med vita trähus vid Skageracks kust, året efter krigens slut. Arbetet med palliativ vård ledde till att intresset för livets början växte fram, och med det en livslångt utforskande av för-födsel tiden. Hon gick i terapi, vidareutbildade sig och började så småningom att vägleda klienter genom den inre för-födelse resan.

-Mitt eget inre helande arbete fortsatte och under en massage-session kom det övergrepp fram, som länge varit gömt djupt inom mig.

Detta blev början till de två romaner som ryms i hennes författar debut. Hästen som flög till himlen tar läsaren med på ett utforskande samtal med kroppen där barnets minnen från ett övergrepp gömt sig. Buss 57 från Borlänge är en kärlekshistoria med folkloristisk ton. Den handlar om en son och hans mor och deras sökande efter kärlek, rötter och det gudomliga.

 

En utmattning förde Laila Klausen till Dalarna där hon hittade hem bland rödfärgade timmerhus, folkmusik, hantverk och Siljan. Hon sydde sig en Rättviksdräkt i rött, grönt och blått och fick undervisning av en traditionsbärare. Ur spontana och kreativa samtal med en körledare skapades bland annat det som fick namnet ”Sång i Dalgång” och som arrangerades flera år framöver.

-Nu bor jag här, i ett hus vid Västerdalälven. Det er en gammal plats som vikingarna slog sig ned på vid 1000 talet. Spår finns i marken här. Ett vackert ställa att bo. Jag sitter här och spanar ut över älven!

Laila_porträtt_färg.jpg
Buss57Hästen_Framsida_SRGB_liten.jpg

Detta är något så ovanligt som en dubbelroman, två fristående romaner i samma bok. Den sammanbindande länken är författarens farsination för livets början och slut och själens och kroppens samspel.

"Buss 57 från Borlänge" är en kärlekshistoria med folkloristisk ton.

"Hästen som flög till himlen" är en poetisk resa genom kropp och själ.

Pressmaterial

Ladda ned Laila Klausens presskit innehållande pressrelease, porträttbild, provläsning.

Lassbo Förlag är ett modernt hybridförlag som producerar och publicerar fack- och skönlitteratur inom personlig- och andlig utveckling, ledarskap, hållbar utveckling, livsfilosofi och självupplevda berättelser.

Vi vill göra skillnad genom att ge ut böcker som guidar sin läsare närmare livspulsen och bidrar till att människor utvecklas. Böcker som öppnar för det som legat i det fördolda, som ger kunskap, inspiration och metoder som är praktiskt användbara, som fungerar och som kan göra verklig skillnad.