Marina_Hedlund_porträtt.jpg

Marina Hedlund

Marina Hedlund är ett Indigobarn. Många resor har format hennes livsfilosofi och hennes passion för mänskliga rättigheter skiner mellan raderna i syfte att på olika sätt lyfta människor i deras liv. Nu debuterar hon med den självbiografiska romanen En bit av himlen, med visionen att finnas vid människors vägskäl i tider när rädslan hotar att ta över.

  • Diamanter skapas genom att kol genomgår ett enormt hårt tryck. Det är på samma sätt med människor, säger Marina.

  

Hon föddes i de värmländska skogarna och växte upp i en dysfunktionell familj. Redan tidigt in i sin livsresa hade Marina försökt avsluta den flera gånger. - Jag kände tidigt inget värde som människa. En känsla som tog sig många uttryck under åren. Att vara värd kärlek, mat och luft att andas har inte alltid varit självklart i min värld.

Idag lever hon idag i Skövde och är verksam som livscoach samt arbetar med människor med funktions-variationer.  Det hon framförallt vill förmedla till sina läsare är vändningen från att inte ha klarat av att välja livet, till att försöka göra det fullt ut. – Jag har alltid varit den människor kommit till för stöd. Med boken kan jag komma till dem istället, säger Marina. Berättelsen utspelar sig under en fysisk resa, som parallellt med historien speglar kulturella skillnader och ett andligt sökande.

Just nu rör vi oss i ett samhälle präglat av rädsla. Vi ser mänsklighet i alla dess former och uttryck. Den rådande situationen bär också ett budskap och förmedlar en möjlighet till oss att reflektera över vad som är viktigt i livet. Covid-19 tryckte oväntat på pausknappen i en tid där allt sker intensivt och i ett rasande tempo. I en tillvaro där vi sällan upplever att vi har tid, har vi plötsligt det. Detta är ett tillfälle för människor, klimat och natur att återhämta sig. Många upplever det tyvärr inte så och inre lugn känns som en vattendelare.

Boken bad om att få bli skriven snarare än tvärtom, den skavde inom mig och behövde helt enkelt få födas. Den är ett tack från mitt hjärta, till alla människor som har stått i mina vägskäl. Och den är skriven till andra människors vägskäl, med förhoppningen om att förmedla kraft, livsinspiration och ljus.

 

  • Livet är magiskt, när vi kan se det så. Att vara levande handlar om att befinna sig i en dialog med det, snarare än i tystnad längs upptrampade stigar. Kanske rentav att sätta sig till bords med det emellanåt och reflektera över vilka vägar som lett dig hit och hur du önskar att ta dig vidare.

Hela vägen hem

Pressmaterial

Ladda ned Marina Hedlunds presskit innehållande pressrelease, porträttbilder, provläsning.

Lassbo Förlag är ett modernt hybridförlag som producerar och publicerar fack- och skönlitteratur inom personlig- och andlig utveckling, ledarskap, hållbar utveckling, livsfilosofi och självupplevda berättelser.

Vi vill göra skillnad genom att ge ut böcker som guidar sin läsare närmare livspulsen och bidrar till att människor utvecklas. Böcker som öppnar för det som legat i det fördolda, som ger kunskap, inspiration och metoder som är praktiskt användbara, som fungerar och som kan göra verklig skillnad.