My Schüldt_porträtt.jpg

My Schüldt

I en Tänkande miljö® skapar vi bättre lösningar på kortare tid. Dessutom mår folk bättre och blir mer engagerade. Nya boken Genialiskt! av My Schüldt ger läsaren insikter och handfast, praktisk vägledning.

Boken är den första på svenska om en Tänkande miljö, som är resultatet av närmare 40 års forskning av utbildaren och bästsäljande författaren Nancy Kline. Den föddes ur frågan: ”Vad är den sak som, om den förändrades, skulle kunna förbättra allt annat?”. Svaret är kvaliteten i människors självständiga tänkande, för kvaliteten i allting vi gör beror på hur bra vi har tänkt innan vi handlar. De tio förhållningssätt som skapar en Tänkande miljö kan förefalla enkla och självklara, men de är så effektiva att de idag används över hela världen.

I en Tänkande miljö® skapar vi bättre lösningar på kortare tid, för vi får förutsättningar att tänka självständigt, klart, kreativt och modigt. Efter drygt 30 år som konsult inom grupp- och ledarutveckling, varav mer än tio år i en Tänkande miljö, är My Schüldt, som leder utvecklingen av Tänkande miljö i Sverige, väldigt klar över värdet.

- Att få tänka självständigt i en Tänkande miljö är extremt effektivt och samtidigt djupt bekräftande. Ingenting annat jag har kommit i kontakt med kommer ens i närheten!

 

När My givit ledare tid att tänka medan hon lyssnar blir de grundade i sig själva, sitt tänkande och sitt ledarskap och löser frågor på sätt som fungerar för dem, ofta snabbt.

 

Gång på gång har hon tvivlat på om hon skulle skriva boken, men stödet och efterfrågan har varit stort, både från Nancy Kline själv och de individer och verksamheter som använt sig av en Tänkande miljö. ”Och idag behövs nytänkande på samhällsnivå, i våra organisationer och på personlig nivå, mer än någonsin”, tillägger My. En av hennes förhoppningar är att boken ska få bidra till konstruktivt tänkande om utvecklingen av vårt samhälle, t.ex. genom att parter som har svårt att förstå varandra drar nytta av det som erbjuds i boken.

 

Boken handlar om hur man skapar förutsättningar för självständigt tänkande, individuellt och i grupp, och samtidigt skapar goda relationer och engagemang. Det är en lättläst bok som ger praktiska, handfasta tips: en bok som gör det enkelt för läsaren att komma igång och pröva själv. Bokens budskap illustreras av levande berättelser från organisationer och privatliv, t.ex. hur ledningsgruppen för ett företag löste ett intäktsbortfall på 60% på 37 minuter och hur ett idrottslag, som tappat gnistan, fått nytändning och bestämt sig för att fortsätta.

 

Den Tänkande Miljön fungerar inte bara i professionella grupper, utan även för individer, par och i familjesituationer; inte minst när det gäller ungas växande. Personen får en bättre kontakt med sig själv och en möjlighet att lösa dagens frågor utifrån hela sig själv: allt en tänker, känner och vet och med hela sin kreativitet och förmåga att tänka. My Schüldt önskar att varje barn och ung människa ska få tid och utrymme att tänka självständigt och känna stoltheten över att kunna tänka själv.

 

- När jag har undrat över om det är värt att lägga ner all tid på att skriva boken så har jag tänkt: ”Om bara en enda unge blir lyssnad till ordentligt, så har det varit värt det. Och det har faktiskt redan hänt”, avslutar My med ett leende.

Hela vägen hem

Pressmaterial

Ladda ned My Schüldts presskit innehållande pressrelease, porträttbilder, provläsning.

Lassbo Förlag är ett modernt hybridförlag som producerar och publicerar fack- och skönlitteratur inom personlig- och andlig utveckling, ledarskap, hållbar utveckling, livsfilosofi och självupplevda berättelser.

Vi vill göra skillnad genom att ge ut böcker som guidar sin läsare närmare livspulsen och bidrar till att människor utvecklas. Böcker som öppnar för det som legat i det fördolda, som ger kunskap, inspiration och metoder som är praktiskt användbara, som fungerar och som kan göra verklig skillnad.