Per Hiselius

–Som barn kan världen vara svår nog att förstå även under de bästa av omständigheter. Under mindre gynnsamma omständigheter blir det förstås ännu svårare. Min strategi blev att försöka se på tillvaron från ett utifrån-perspektiv. Kanske var det därför jag blev så tagen när jag som tonåring läste ”Dvärgen” av Pär Lagerkvist. Jag fascinerades av huvudpersonens kalla analyser av människorna, av mänskligheten. Och även i övrigt kände jag igen mycket av huvudpersonens tankar och känslor. Fröet till det jag nu skrivit såddes kanske redan då?

Det frågar sig Per Hiselius, chef på ett stort tech-företag i Lund, inför lanseringen av debutboken ”Miljoner dörrar, tankar om att navigera i en komplicerad värld”. När Per började skolan ville de placera honom i en specialklass för barn som bedömdes sakna kapacitet att klara av vanlig skola. - Idag hade jag säkerligen fått diagnosen dyslexi, säger Per. Trots detta gick skolan bra. Så småningom började han läsa Teknisk Fysik på LTH och doktorerade därefter i Teknisk Akustik. Studierna och forskningen var en nyttig övning i att tänka rationellt, tänka abstrakt, och inte minst i att ifrågasätta på ett konstruktivt sätt. Det innebar även en väldigt nyttig övning i ödmjukhet. Dessa erfarenheter, och inte minst den kreativa och utvecklande miljön, gav honom verktyg som han även kunde applicera på sina egna funderingar från tidigare i livet. Till slut började han skriva ner lite av sina tankar kring dessa frågor, vilket nu resulterat i boken ”Miljoner dörrar, tankar om att navigera i en komplicerad värld”. Boken serverar inte några enkla lösningar eller slutgiltiga svar, men vill erbjuda läsaren en del verktyg att komma till egna slutsatser och göra egna, lite mer medvetna val.

 

- Vi har alla förmågan att bryta invanda mönster om vi bara får lite hjälp, säger Per. Man måste stanna upp och fundera på sin tillvaro och de val man gör här i livet, dels för sin egen skull, men också för andras skull. Jag tror dessutom att insikt är nödvändig för att se hur vårt eget agerande påverkar hela samhället på längre sikt. Rätt verktyg och förutsättningar ger oss alla möjligheten att studera världen och oss själva på ett konstruktivt sätt och därigenom - i alla fall lite oftare – välja de dörrar som leder till en bättre väg för oss själva och våra medmänniskor. Jag önskar faktiskt att jag själv hade fått läsa en sådan här bok när jag växte upp.

Hiselius_porträtt_färg.jpg

Pressmaterial

Ladda ned Per Hiselius presskit innehållande pressrelease, porträttbild, provläsning.

Lassbo Förlag är ett modernt hybridförlag som producerar och publicerar fack- och skönlitteratur inom personlig- och andlig utveckling, ledarskap, hållbar utveckling, livsfilosofi och självupplevda berättelser.

Vi vill göra skillnad genom att ge ut böcker som guidar sin läsare närmare livspulsen och bidrar till att människor utvecklas. Böcker som öppnar för det som legat i det fördolda, som ger kunskap, inspiration och metoder som är praktiskt användbara, som fungerar och som kan göra verklig skillnad.