Är det ödets nyck att mannen med röd halsduk dyker upp igen och igen, undrar professor Josefin. Föga anar hon att denna man på självaste julafton ska dricka glögg med henne i hennes eget hem.

Petrus kommer in i Josefins liv likt en manlig sagofé som svingar sitt spö och sedan försvinner spårlöst igen. I mogen ålder invigs Josefin i moderskapets mysterier och livet förändras dramatiskt. Hon börjar sakna den akademiska världens rationella ramar och blir handledare för en begåvad student som forskar om familjevåld. Hans forskning berör Josefin illa men hon lockas ändå rakt in i dramatiken. Hur skall hon kunna skydda sig själv och sin dotter från ett hot som är ogripbart?

Petrus är en feelgood-thriller om den tickande biologiska klockans utmaning för en karriärkvinna och om hur lätt det kan ge ödesdigra konsekvenser att träffa fel person vid fel tidpunkt. Samtidigt är boken en hyllning till moderskapets uråldriga mysterier.

 

Författarbiografi: Lise-Lotte Hellöre bor i Åbo med barn, två golden retrieverhundar och ett par bondkattssystrar. Hon är en disputerad ekonom och forskande teolog som funderar mycket över livets gång och meningen med utmaningarna vi ställs inför.

 

Boken släpps den 4 sept 2022

Lassbo_Petrus.png

Danskt band, 240 sidor

190 x 135

FSC-märkt (miljömärkt)

219:-

Köp på Bokus

Pressmaterial

Ladda ned presskit innehållande pressrelease, porträttbilder, provläsning.

Lassbo Förlag är ett modernt hybridförlag som producerar och publicerar fack- och skönlitteratur inom personlig- och andlig utveckling, ledarskap, hållbar utveckling, livsfilosofi och självupplevda berättelser.

Vi vill göra skillnad genom att ge ut böcker som guidar sin läsare närmare livspulsen och bidrar till att människor utvecklas. Böcker som öppnar för det som legat i det fördolda, som ger kunskap, inspiration och metoder som är praktiskt användbara, som fungerar och som kan göra verklig skillnad.