Susanna Klingborn

- Jag har aldrig tänkt skriva en bok, det är inte min grej att komma på en historia!

Susanna Klingborn titulerar sig spirituell konstnär. Hon har ställt ut sin konst i flera stora internationella utställningar, bland annat på Louvren i Paris. En svår sjukdomsperiod kastade omkull hela hennes liv och tvingade henne att söka nya vägar. De vägarna ledde henne till flera möten med väsen vi annars bara finner i sagorna. - En dag bara landade det i mig som en stark känsla: Jag skall skriva och illustrera en bok om mina möten med naturväsen, säger Susanna Klingborn. - Jag ifrågasatte det aldrig.

Susanna lever med man och två döttrar i en villa på Västkusten. Det ser ut som ett vanligt Svenssonliv. Men så snart man öppnar dörren och går in i huset märker man att det är en speciell person som bor här. Från golv till tak är väggarna fyllda av målningar i starka färger som illustrerar landskap och figurer som inte är mänskliga. Konsten har alltid varit viktig för Susanna och hennes talang har gett henne möjligheten att detaljerat illustrera sina upplevelser. Hon måste fortfarande vara försiktig med sin kraft och visst har det varit en väldigt tuff resa att gå från att leva ett normalt liv till att på bara några månader bli väldigt sjuk. – Ibland kanske man behöver en rejäl käftsmäll för att vakna, säger Susanna.

Det min sjukdomstid gav mig var tid. Tid är den stora bristvaran för de flesta och vi fyller den hela tiden med intryck, telefonen, Netflix. För att kunna komma i kontakt med naturväsen, behöver vi stilla oss. Gå ut i naturen och vara närvarande. Lita till det du upplever och att det sker på det sätt som är rätt för dig.

Det låter verkligen som en saga när Susanna berättar hur det började. Hon kände sig dragen till skogen på ett sätt hon inte gjort tidigare. Under flera år lärde hon känna skogens naturväsen och fick hjälp av dem att bli frisk igen. Av alverna fick hon tillstånd att skriva den här boken. Men först ville de vara säkra på hennes intention och hon fick noga instruktioner om vad som var okej att skriva och vad som inte var det. - De vill göra oss uppmärksamma på att vi inte är ensamma här på Jorden, och när vi förstör naturen förstör vi även deras samhällen.

Det har funnits ett stort inre motstånd i mig att skriva den här boken, säger Susanna. - Vad skall folk tänka!? De kommer ju tro att jag har tappat det helt. Men det här är min sanning och nu har jag mognat in i beslutet och vuxit. Jag står för den jag är och det jag upplever och det känns det så skönt! Jag tror att det finns många där ute som ser saker men inte vågar berätta om det. Jag hoppas att fler människor känner en hoppfullhet genom att läsa om mina möten. Kanske bekräftar jag andra människors upplevelser, kanske skapas det ett intresse att få veta mer och själv utforska.

SusannaKlingborn_webb_mindre.jpg

Pressmaterial

Ladda ned Susanna Klingborns presskit innehållande pressrelease, porträttbilder, provläsning.

Lassbo Förlag är ett modernt hybridförlag som producerar och publicerar fack- och skönlitteratur inom personlig- och andlig utveckling, ledarskap, hållbar utveckling, livsfilosofi och självupplevda berättelser.

Vi vill göra skillnad genom att ge ut böcker som guidar sin läsare närmare livspulsen och bidrar till att människor utvecklas. Böcker som öppnar för det som legat i det fördolda, som ger kunskap, inspiration och metoder som är praktiskt användbara, som fungerar och som kan göra verklig skillnad.