top of page

Lassbo Förlag är ett modernt hybridförlag som producerar och publicerar fack- och skönlitteratur inom personlig- och andlig utveckling, ledarskap, hållbar utveckling, livsfilosofi och självupplevda berättelser.

Berättelser som gör skillnad

Träffa teamet

TILL ER TJÄNST

Josefin Lassbo

Förlagschef

MA i modedesign och drev eget ekomodemärke i tio år. Prisbelönt som designer, entreprenör, och förändringsledare. Serieentreprenör som grundat fem värdegrundsbaserade verksamheter och skrivit fyra böcker. 30 års erfarenhet inom personlig utveckling.

Varför jag älskar att jobba med författare och böcker

Jag är passionerat intresserad av människors historier och sambandet mellan inre- och yttre utveckling. Boken som produktformat är ju genial! Den är 100% potent storytelling. Den sår frön i människor i form av känslor. Den sprider kunskap och budskap. Designen av omslaget och inlagan, val av material och format, titeln och undertitel, tonen i berättelsen, författarens personlighet och mål; allt bildar en helhet, förpackad i en bärbar fyrkant av papper. I rollen som förlagschef får jag verkligen omfamna alla mina tidigare erfarenheter i det mest meningsfulla uppdrag jag kan tänka mig: att lyfta fram de nya narrativ vi behöver för att måla den hållbara framtid vi längtar efter.

Favoritcitat

(om vägen till en hållbar framtid)

”A long way?! It´s not a long way. It´s 14 inches…from your head to your heart.”

/ Grandmother Agnes, The International Council of the 13 indigenous grandmothers”

josefin@lassboforlag.se

0735 932 905

www.lassboforlag.se

www.josefinlassbo.com

www.lunaglobal.foundation

Josefin

Gabriella Brantdahl

Designer

Grafisk formgivare utbildad vid Art College, KV konstskola, Accademia Italiana i Florens och slutligen Scuola Politecnica di Design i Milano (master degree). Prisbelönt mönsterformgivare och egenföretagare sedan 15 år tillbaka. Flera års erfarenhet som anställd inom webb- och UX-design blandas i det egna företaget med kompetens inom varumärkesframtagning, bokformgivning samt erfarenhet av inhouse-arbete från bl a från GöteborgsOperans marknadsavdelning.

 

Varför jag älskar att jobba med författare och böcker

För mig är böcker magi! Hur de har förmågan att skapa nya tankebanor, förflytta ens synvinkel, transformera ens världsbild. Och jag har alltid älskat den resan, ända sedan jag var liten då böckerna var vänner jag gärna umgicks med gång på gång, reskamrater som tog en till nya platser. Därför är det nu en stor glädje att få hjälpa författare paketera sin berättelser i en grafisk form som hjälper dem nå ut med sitt budskap. Göra boken lättläst och vacker och att ge den ett omslag som blir dess ansikte och visar vem den är. Att jobba med böcker var den dröm som fick mig att bli grafisk formgivare och tillsammans med er författare och gänget hos Lassbo Förlag slår den in, gång på gång. 

 

Favoritcitat

"You must be the change you want to see in the world" – Mohandas Gandhi

 

gabriella.brantdahl@gmail.com

0709-783020

www.gabriellabrantdahl.se

Gabriella

Carl Ahlstrand

Redaktör och korrekturläsare

Dubbla kandidatexamina (en i engelska och en i svenska), översatt ett antal böcker (bl.a. Virginia Woolfs Ett eget rum 2020), varit gästföreläsare vid Göteborgs universitet ett flertal gånger, vunnit ett stipendium för kreativt skrivande, fått dikter publicerade i Sverige, England och Sydafrika, sitter i styrelsen för Hallands Författarsällskap.

 

Varför jag älskar att jobba med författare och böcker

Jag har alltid älskat att både läsa och skriva, och att jobba med böcker var ett självklart karriärval. Jag tror att alla har en historia att berätta, och mitt mål är att hjälpa författare att nå ut med sina berättelser. Det roligaste är att vara med från början och bolla idéer, struktur och innehåll, och se boken växa från att kanske bara ha varit en tveksam tanke i författarens huvud till ett färdigt ex i handen. 

 

Favoritcitat/visdomsord

”The great man is he who in the midst of the crowd keeps with perfect sweetness the independence of solitude.” – Ralph Waldo Emerson

 

info@carlahlstrand.se

0737 06 22 21

www.carlahlstrand.se

Carl

Helena Hagberg Klum

Redaktör och korrekturläsare

Jag har en kandidatexamen i engelska från Språkprogrammet på Högskolan i Halmstad. I utbildningen ingick också svenska språket, litteraturvetenskap, textbearbetning och språkvetenskap. Jag är även utbildad i administration och ekonomi. Har flera års erfarenhet av textbearbetning och korrekturläsning från både anställningar och frilansuppdrag. 

 

Varför jag älskar att jobba med författare och böcker

Ett av mina största intressen är berättelser av olika slag och jag har alltid älskat att läsa böcker. Att få vara med och hjälpa författare skapa sina berättelser ser jag som ett stort privilegium. Det är något magiskt med att arbeta med projekt som börjar som en idé och som med tiden formas till en slutprodukt man kan hålla i handen och som kommer att nå ut till en publik. 

Favoritcitat/visdomsord

"A reader lives a thousand lives before he dies... The man who never reads lives only one." - George R.R. Martin

helena.hagbergklum@gmail.com

www.hagbergklum.se

Porträtt_Helena H-K_sv.jpg
Helena
Emma

Lassbo Förlag är ett modernt hybridförlag som producerar och publiserar fack- och skönlitteratur inom personlig- och andlig utveckling, ledarskap, hållbar utveckling, livsfilosofi och självupplevda berättelser.

Vi vill göra skillnad genom att ge ut böcker som guidar sin läsare närmare livspulsen och bidrar till att människor utvecklas. Böcker som öppnar för det som legat i det fördolda, som ger kunskap, inspiration och metoder som är praktiskt användbara, som fungerar och som kan göra verklig skillnad.

Emma_Presentationsbild.jpg

Emma Bonath

Grafisk formgivare

Grafisk formgivare med examen från tvåårig utbildning på Yrgo i Göteborg samt fristående kurser i digital illustration och marknadsföring. Erfarenhet av bl.a. framställning av trycksaker, sociala medier, logotypdesign samt animation. Utbildad inom bild och form på gymnasium samt folkhögskola. Tidigare examinerad socionom, med flera års erfarenhet av att möta människor i olika livsskeden, samt utbildad inom socialantropologi – vilket givit en fördjupad medvetenhet om människors inre och yttre begreppsvärld.

Varför jag älskar att jobba med författare och böcker

Min stora drivkraft är att lära mig nya saker med nyfikenhet och att hela tiden utvecklas, och som bokdesigner får jag vara med och se till så att den kunskap och erfarenhet som författarna besitter når ut till andra. Det känns oerhört meningsfullt att arbeta med författare som har något viktigt att berätta som kan hjälpa andra människor till förändring eller insikt. En bok är som en dörr som öppnas mellan tid och rum och har kraft att sätta saker i rullning. Att få texten att flöda vackert och underlätta ögats resa från blad till blad, och att översätta författarens budskap till färger och former som läsaren kan uppleva med sina sinnen för att stimulera fantasin är både en viktig och oerhört rolig del av mitt arbete! 

Favoritcitat

”Who looks outside, dreams; who looks inside, awakes.”– Carl Jung

emmabonath@hotmail.com

Tel: 0704–839382 

Ida Mascher

Redaktör, språkgranskare och korrekturläsare.

Kandidatexamen i litteraturvetenskap från Göteborgs universitet, med inriktning mot redaktionellt arbete. Har även läst kurser i engelska, idéhistoria och ekokritik/miljöhumaniora. Jag frilansar på eget företag och jobbar därtill sedan flera år i bokhandel.

 

Varför jag älskar att jobba med författare och böcker

Först och främst har jag alltid varit en läsande person som också är fascinerad av språk och skrivande. För mig är litteraturen en trygg och samtidigt utmanande plats, där man kan känna sig hemma men också får vara beredd på att ens eget perspektiv ställs mot någon annans. Varje bok man öppnar är ju som ett fönster ut mot andra tankevärldar och erfarenheter. Skapandet av litteratur är i högsta grad en levande och kreativ process som det är mycket spännande att få vara en del av. Mellan ett första manusutkast och en färdig bok ligger ett gediget teamwork där alla jobbar för att göra texten helt redo att äntligen få möta sin läsare.

Favoritcitat/visdomsord

”My library is an archive of longings.” – Susan Sontag

ida.mascher@hotmail.com

T: 070-780 33 09

IMG_0023 2.jpg
bottom of page