Lassbo Förlag är ett modernt hybridförlag som producerar och publiserar fack- och skönlitteratur inom personlig- och andlig utveckling, ledarskap, hållbar utveckling, livsfilosofi och självupplevda berättelser.

Berättelser som gör skillnad

Träffa teamet

TILL ER TJÄNST

Josefin Lassbo

Förlagschef

MA i modedesign och drev eget ekomodemärke i tio år. Prisbelönt som designer, entreprenör, och förändringsledare. Serieentreprenör som grundat fem värdegrundsbaserade verksamheter och skrivit fyra böcker. 30 års erfarenhet inom personlig utveckling.

Varför jag älskar att jobba med författare och böcker

Jag är passionerat intresserad av människors historier och sambandet mellan inre- och yttre utveckling. Boken som produktformat är ju genial! Den är 100% potent storytelling. Den sår frön i människor i form av känslor. Den sprider kunskap och budskap. Designen av omslaget och inlagan, val av material och format, titeln och undertitel, tonen i berättelsen, författarens personlighet och mål; allt bildar en helhet, förpackad i en bärbar fyrkant av papper. I rollen som förlagschef får jag verkligen omfamna alla mina tidigare erfarenheter i det mest meningsfulla uppdrag jag kan tänka mig: att lyfta fram de nya narrativ vi behöver för att måla den hållbara framtid vi längtar efter.

Favoritcitat

(om vägen till en hållbar framtid)

”A long way?! It´s not a long way. It´s 14 inches…from your head to your heart.”

/ Grandmother Agnes, The International Council of the 13 indigenous grandmothers”

josefin@lassboforlag.se

0735 932 905

www.lassboforlag.se

www.josefinlassbo.com

www.lunaglobal.foundation

 

Gabriella Brantahl

Designer

Grafisk formgivare utbildad vid Art College, KV konstskola, Accademia Italiana i Florens och slutligen Scuola Politecnica di Design i Milano (master degree). Prisbelönt mönsterformgivare och egenföretagare sedan 15 år tillbaka. Flera års erfarenhet som anställd inom webb- och UX-design blandas i det egna företaget med kompetens inom varumärkesframtagning, bokformgivning samt erfarenhet av inhouse-arbete från bl a från GöteborgsOperans marknadsavdelning.

 

Varför jag älskar att jobba med författare och böcker

För mig är böcker magi! Hur de har förmågan att skapa nya tankebanor, förflytta ens synvinkel, transformera ens världsbild. Och jag har alltid älskat den resan, ända sedan jag var liten då böckerna var vänner jag gärna umgicks med gång på gång, reskamrater som tog en till nya platser. Därför är det nu en stor glädje att få hjälpa författare paketera sin berättelser i en grafisk form som hjälper dem nå ut med sitt budskap. Göra boken lättläst och vacker och att ge den ett omslag som blir dess ansikte och visar vem den är. Att jobba med böcker var den dröm som fick mig att bli grafisk formgivare och tillsammans med er författare och gänget hos Lassbo Förlag slår den in, gång på gång. 

 

Favoritcitat

"You must be the change you want to see in the world" – Mohandas Gandhi

 

gabriella.brantdahl@gmail.com

0709-783020

www.gabriellabrantdahl.se

 

Carl Ahlstrand

Redaktör och korrekturläsare

Dubbla kandidatexamina (en i engelska och en i svenska), översatt ett antal böcker (bl.a. Virginia Woolfs Ett eget rum 2020), varit gästföreläsare vid Göteborgs universitet ett flertal gånger, vunnit ett stipendium för kreativt skrivande, fått dikter publicerade i Sverige, England och Sydafrika, sitter i styrelsen för Hallands Författarsällskap 

 

Varför jag älskar att jobba med författare och böcker

Jag har alltid älskat att både läsa och skriva, och att jobba med böcker var ett självklart karriärval. Jag tror att alla har en historia att berätta, och mitt mål är att hjälpa författare att nå ut med sina berättelser. Det roligaste är att vara med från början och bolla idéer, struktur och innehåll, och se boken växa från att kanske bara ha varit en tveksam tanke i författarens huvud till ett färdigt ex i handen. 

 

Favoritcitat/visdomsord

”The great man is he who in the midst of the crowd can keep with perfect sweetness the independence of solitude.” – Ralph Waldo Emerson

 

info@carlahlstrand.se

0737 06 22 21

www.carlahlstrand.se

 

Maria Redström Norrman

Redaktör och manusutvecklare

Region Hallands litteraturstöd 2019 för min barnboksdebut Liv och Smilla vägen hem. Min bakgrund som coach och kommunikatör samt arbete inom bibliotek, bokhandel och som bokskribent har gett en bra bild av läsning, något jag tar med mig i varje samarbete.

 

Varför jag älskar att jobba med författare och böcker

Det är lika magiskt varje gång att möta författare och deras berättelser och få ta del av deras innersta för en stund.  Varje berättelse är så mycket mer än det vi får läsa.  Att se potentialen både i texten och personen bakom texten och föra samman det till en stark berättelse är det absolut bästa som redaktör.

maria@mrnstory.se

www.mrnstory.se

 

Dorotea Pettersson

Ansvarig för marknadsföring & PR

Dorotea har skrivit tre böcker som alla handlar om vårt förhållande till tid och hur vi skapar bra vanor och slutar skjuta upp saker till imorgon. Hon var den mest omskrivna debutanten i media under Bokmässan 2014. Enda tidscoachen i Sverige. Synts både i TV4 Nyhetsmorgon, i kanal 5, i alla stora dagstidningar och i så många olika magasin att hon slutat räkna. Dorotea är utbildad pedagog med examen i psykologi och religionskunskap och har ett stort intresse av varför vi är som vi är och vad som driver oss framåt.

 

Varför jag älskar att jobba med författare och böcker

Jag älskar att jobba med böcker, skrivande och personen bakom, alltså författaren, för att varje berättelse är unik. Varje berättelse har något jag kan lära mig och jag fascineras väldigt av vad som triggar människan till att reagera och agera. Genom berättelsen och skrivandet finns något läkande och att se den processen är ett privilegium.

 

Favoritcitat/visdomsord

"Perfectly imperfect". Jag tror inte på perfektion utan på good enough.

dorotea@dorro.se

 

Lassbo Förlag är ett modernt hybridförlag som producerar och publiserar fack- och skönlitteratur inom personlig- och andlig utveckling, ledarskap, hållbar utveckling, livsfilosofi och självupplevda berättelser.

Vi vill göra skillnad genom att ge ut böcker som guidar sin läsare närmare livspulsen och bidrar till att människor utvecklas. Böcker som öppnar för det som legat i det fördolda, som ger kunskap, inspiration och metoder som är praktiskt användbara, som fungerar och som kan göra verklig skillnad.

Lassbo Förlag

+46 735 93 29 05

josefin@reflectivecircle.com

www.lassboforlag.se

Huvudkontor: Allmänna vägen 2, 414 60 Göteborg

Event i Göteborg: Sockerbruket 17, vån 6

Event i Stockholm: Ekskäret, Birger Jarlsgatan 58

  • Facebook

©2020 by Lassbo Förlag