top of page

Ett liv i konsten

Arne Klingborg & antroposofin

Berit Frøseth

Hårdband med färgfotoinlaga.
210 x 150 mm 544 sid

FF2FF_Mockup.png

Detta  är berättelsen om konstnären Arne Klingborg (1915–2005): målare och  antroposof, trädgårdsmästare, utställningskurator och folkbildare.  Biografin skildrar Arne Klingborgs liv från hans födelse 1915 fram till  grundandet av Rudolf Steinerseminariet i Järna 1964. Den lyfter fram en  grupp centrala personligheter och Klingborgs roll som förgrundsfigur  inom den antroposofiska rörelsen.

Redan som elev på  Viggbyholmskolan, där man vårdade konstens betydelse i undervisningen,  fick Klingborg impulser till skapande verksamheter senare i livet. I  Viggbyholm samlades före och under andra världskriget flyktingar från  flera europeiska länder. Bland dessa fanns en grupp färgstarka pionjärer  inom en folkrörelse som inspirerat till banbrytande ”alternativa” idéer  inom läkepedagogik, ekologiskt tänkande, waldorfpedagogik, konst och  medicin.

På Konstakademin studerade  Klingborg för Isaac Grünewald, men övergick successivt till ett allt  starkare engagemang i Goethes färglära och Rudolf Steiners konstimpuls.  En process som ledde till en omfattande verksamhet internationellt,  tillsammans med en alltmer radikal syn på konstens uppgift och tanken om  konst som instrument för social förändring.

Klingborg var en lysande  konstpedagog. Hundratals människor har vittnat om hur han öppnade  konstens värld för dem och hur han bidrog till förvandling i deras liv.  Men få känner till vägen som formade honom till en betydelsefull  personlighet inom svenskt kulturliv.

Köp boken här

FF2FF_Mockup.png

Fysisk bok, kartonnage

350:-

bokikon.png

Pressmaterial

Ladda ned Berit Frøseths presskit innehållande pressrelease, porträttbild, provläsning.

Lassbo Förlag är ett modernt hybridförlag som producerar och publicerar fack- och skönlitteratur inom personlig- och andlig utveckling, ledarskap, hållbar utveckling, livsfilosofi och självupplevda berättelser.

Vi vill göra skillnad genom att ge ut böcker som guidar sin läsare närmare livspulsen och bidrar till att människor utvecklas. Böcker som öppnar för det som legat i det fördolda, som ger kunskap, inspiration och metoder som är praktiskt användbara, som fungerar och som kan göra verklig skillnad.

bottom of page