top of page

Helig vrede

Ett evangelium

Ellen Marie Jakobsson

Mjukband med flik FSC-märkt (miljömärkt)
210 mm x 133 mm
308 sidor

FF2FF_Mockup.png

Jag är prästvigd i Svenska kyrkan, men har under mina år inom den haft ett skav jag inte längre kan ignorera. Jag undrar vad som hänt med den kyrka som en gång växte fram, inspirerad av den radikala Jesus och jag tycker det är dags att vi återuppväcker den glöd han hade och den kraft som finns i de budskap han talade om och visade på.

Jag vill att vi skalar av de lager av anpassningar som gjorts över de drygt 2000 år då kristendomen ofta lierat sig med makten i samhället. Det är hög tid att vi åter igen skapar plats för det gudomligt feminina, som förmodligen har haft en mycket mer framträdande roll, även i Jesus omgivning.

Men det är inte bara i kyrkan det skaver. Jag ser mig om i vårt samhälle och i vår värld och ser ett enormt behov av mer medmänsklighet, solidaritet och en fördjupad relation till Moder Jord, våra kroppar och själar. Och jag fylls av en helig vrede som vill förändring! En helig vrede som inte längre kan hållas tillbaka. En kreativ kraft som vill liv och som vill ropa stopp, nej, sluta! i mötet med förtryck, utanförskap och förminskande strukturer.

Det är en vrede vi fått lära oss att varken lyssna till eller agera på, men som världen och mänskligheten desperat behöver. Så med denna bok vill jag säga; det är dags nu, för världen behöver också din heliga vrede!

Köp boken här

FF2FF_Mockup.png

Fysisk bok, mjukband med flik

249:-

bokikon.png

Pressmaterial

Ladda ned Ellen Marie Jakobssons presskit innehållande pressrelease, porträttbild, provläsning.

Lassbo Förlag är ett modernt hybridförlag som producerar och publicerar fack- och skönlitteratur inom personlig- och andlig utveckling, ledarskap, hållbar utveckling, livsfilosofi och självupplevda berättelser.

Vi vill göra skillnad genom att ge ut böcker som guidar sin läsare närmare livspulsen och bidrar till att människor utvecklas. Böcker som öppnar för det som legat i det fördolda, som ger kunskap, inspiration och metoder som är praktiskt användbara, som fungerar och som kan göra verklig skillnad.

bottom of page