top of page

Ellen Marie Jakobsson

Pretty%20pastel%20bokeh%20fairy%20lights%20background._edited.jpg

Hon är prästen som vill att vi skalar av de lager av anpassningar som gjorts under de drygt 2000 år som kristendomen lierat sig med makten i samhället.

- Det är också hög tid att vi åter igen skapar plats för det gudomligt feminina!

Ellen Marie Jakobsson är Verbi Divini Minister, ”Det gudomliga ordets tjänare”, konstnär, författare och vardagsmystiker. Hon har älskat sitt meningsfulla arbete som fängelsepräst, men arbetet i församlingen blev en för stor kontrast och livet som helhet gick inte ihop. När Ellen sjukskrevs för sin andra utmattning, insåg hon att det fanns ett inre skav som behövde undersökas och förstås för att kunna läka.

Hon såg att hennes utmattning hade paralleller i jordens utmattning, och såg ett samhälle i enormt behov av mer medmänsklighet, solidaritet och en fördjupad relation till Moder Jord, våra kroppar och själar. Hon kom i kontakt med den heliga vreden som är en stark, positiv och kreativ livskraft. Ellen sa upp sig från jobbet och skrev boken ”Helig vrede - Ett evangelium”.


- Vad har hänt med den kyrka som en gång växte fram, inspirerad av den radikala Jesus?, frågade hon sig.


Ellens vision är att Svenska kyrkan borde leda revolutionen utifrån Jesus kärleksbudskap och göra upp med det patriarkala arvet, försvara människovärdet, inte tolerera rasism, sexism, homofobi eller att människor förminskas. ”Kyrkan är inget annat än vi människor i den och vi behöver hjälpas åt. Ingen kan göra det själv. Vi behöver bli mer relevanta för människor och låta tron ha med livets alla delar att göra; Anden och kroppen, himlen och jorden, ljuset och skuggorna.” säger Ellen. Nu hoppas hon att boken skall nå ut till fler som vill vara del i den förändringen, inte bara i kyrkan utan i hela samhället!


- Evangelium betyder glatt budskap och din heliga vrede är ett sant evangelium!

Helig vrede

Ett evangelium

FF2FF_Mockup.png

Jag vill att vi skalar av de lager av anpassningar som gjorts över de drygt 2000 år då kristendomen ofta lierat sig med makten i samhället. Det är hög tid att vi åter igen skapar plats för det gudomligt feminina.

Pressmaterial

Ladda ned Ellen Marie Jakobssons presskit innehållande pressrelease, porträttbild, provläsning.

Lassbo Förlag är ett modernt hybridförlag som producerar och publicerar fack- och skönlitteratur inom personlig- och andlig utveckling, ledarskap, hållbar utveckling, livsfilosofi och självupplevda berättelser.

Vi vill göra skillnad genom att ge ut böcker som guidar sin läsare närmare livspulsen och bidrar till att människor utvecklas. Böcker som öppnar för det som legat i det fördolda, som ger kunskap, inspiration och metoder som är praktiskt användbara, som fungerar och som kan göra verklig skillnad.

bottom of page