top of page

Svart skimmer

Nada Alami

Mjukband
FSC-märkt (miljömärkt)
19 cm x 13 cm
308 sidor

FF2FF_Mockup.png

Svart skimmer är den sanna berättelsen om  författarens morbror Waleed, dennes liv och hans flykt från hemstaden  Lydda i Palestina. Genom honom skildras en av världens centrala  konflikter, som pågår än idag: Palestina–Israel-konflikten.

Svart skimmer beskriver  krigets grymheter och det förvisade folkets fruktansvärda öde i  brännande vittnesskildringar. Men det är också en gripande berättelse om  gränslös kärlek, om familjeband som aldrig brister, om längtan efter en  plats att kalla sin egen, och om underbara människor som aldrig ska  glömmas.

Nada Alami tecknar med sitt  väl avvägda språk levande porträtt av alla de människor vi får lära  känna genom boken. Hon har också en underbar förmåga att locka läsaren  till skratt, trots det mörker som skildras. Boken handlar inte bara om  en mans flykt och det är inte bara en släkthistoria – det är ett helt  folks historia.


Nada Alami är född och  uppvuxen i Jerusalem och flyttade som ung kvinna till Sverige. Hon är  författare, sjuksköterska och debattör. Boken har tagit nästa tjugo år  att skriva. Den bygger på en omfattande research och autentiska  historier från hennes egen familj samt människor hon intervjuat i  flyktinglägren i Gaza och Jordanien.

Köp boken här

FF2FF_Mockup.png

Fysisk bok, mjukband

198:-

bokikon.png

Pressmaterial

Ladda ned Nada Alamis presskit innehållande pressrelease, porträttbild, provläsning.

Lassbo Förlag är ett modernt hybridförlag som producerar och publicerar fack- och skönlitteratur inom personlig- och andlig utveckling, ledarskap, hållbar utveckling, livsfilosofi och självupplevda berättelser.

Vi vill göra skillnad genom att ge ut böcker som guidar sin läsare närmare livspulsen och bidrar till att människor utvecklas. Böcker som öppnar för det som legat i det fördolda, som ger kunskap, inspiration och metoder som är praktiskt användbara, som fungerar och som kan göra verklig skillnad.

bottom of page