top of page
Bokfest_bakgrund.jpg
Rityta 1Bokfest2021_Logo_Vit.png
Festen börjar om

  DAGAR         TIMMAR         MINUTER        SEKUNDER

Eld & Vatten

Autentiska författarläsningar som berör. Workshops som ger dig nycklar till ditt eget skrivande. Inspirerande webinars med några av Sveriges mest spännande experter. Manustävlingen där du kan vinna din egen bokutgivning.

 

Missa inte årets inspirerande bokfest!

24 - 26 september

LÄSNINGAR WORKSHOPS WEBINARS

Lärorummet

Ett interaktivt rum du inte lämnar utan ny kunskap, nya idéer och inspiration. Här hittar du workshops, föreläsningar, övningar och våra spännande experter. Allt sänds live och varje workshop avslutas med en Q&A där du kan ställa dina egna frågor till våra experter. Du behöver boka din biljett för att få länken till Lärorummet.

 

Läsrummet

Den största lyxen är att bli läst för av författaren själv! Här kan du som Bokfest-gäst lyssna när Lassbo Förlags författare läser ur sina egna böcker. Länge. Böcker om resor genom Eld & Vatten, nakna, personliga livsberättelser att känna igen sig i. Äventyr att resa med i. Insikter att landa i.

Program 2021

program.png

Fredag 24 september 18.00 - 20.30
WORKSHOP

EMELIE HILL DITTMER PORTRÄTT_digital.jpg

18.00 - 20.30

Ett webbinarium som ger dig verktyg för att använda skrivandet i hälsofrämjande syfte. Emelie Hill- Dittmer presentrar ett smakprov ur det rika material hon samlat i boken ”Skriv för att läka, en guide i reflekterande skrivande”, som lanseras den 10e oktober 2021.

Att utforska sin livsberättelse genom pennan är en väg till större medvetenhet och förbättrad hälsa. Under detta webbinarium går vi igenom några av de grundläggande metoderna inom det expressiva skrivandet och den forskning som finns dokumenterad. Grundläggande teori och praktiska skrivövningar varvas med ett avslutande samtal och Q&A.

Om föreläsaren: Emelie Hill-Dittmer är skrivpedagog, Write Your Self-vägledare och frilansjournalist.
Hon har arbetat som kursledare i terapeutiskt skrivande i England och har jobbat med många olika gruppkonstellationer och individuell handledning, både i England och Sverige, bland annat på Österlens folkhögskola och Viskadalens folkhögskola. För mer info besök: www.emeliehdittmer.com

Lördag 25 september 10.30 - 19.00
”EXPERTERNA”

Qwinth_porträtt_färg114.jpg

11.00

Parkinson Power, Misstag eller verklighet?

Mitt i livet får du en kronisk progressiv sjukdom - Parkinsons sjukdom. Din tillvaro vänds upp och ner, allt förändras. Frågorna hopar sig. Hur går livet vidare med jobb, karriär och framtid? Stämmer verkligen diagnosen? Eller är det ett misstag?

Cecilia Qwinth berättar om hur det är att vara kvinna mitt i livet och plötsligt behöva passa in diagnosen Parkinson i sitt liv. Det är en föreläsning med, och om, kvinnorna i boken ”Parkinson Power, Tio Kvinnor berättar”; berättelser som berör, med röster som uttrycker tvivel, sorg, förändring, men också hopp och kraft – Parkinson Power. Avslutas med möjlighet till frågor.

Khliberg_porträtt färg 144.jpg

12.00

Vad behövs för en lycklig och kärleksfull relation!?

Våra närmaste relationer är centrala för hur vi mår, lika underbart som det är när allt känns rätt, lika jobbigt är det när vi upplever att vi fastnar eller stagnerar. 

På min workshop får du höra om de tre klassiska konfliktområdena vi gör i det moderna parförhållandet, och framförallt får du höra om ett system som som inte bara kan leda till närande och kärleksfull relation, samma system går att använda för att skapa din drömrelation.

AnnicaWestman.jpg

13.00

Mitt zulunamn är Ingelosi - om meningsskapande möten och mentala myrstigar.

Hur kan vi skapa djupare och mer meningsfulla möten? Vad avgör vem du blir i mötet med andra och hur påverkar du andra i mötet med dig? Hur trampar vi upp nya mentala myrstigar?

Detta är en berättelse och en resa som ytterst handlar om att börja våga lyssna inåt, våga möta – både sig själv och andra – och inte minst om att bygga upp sin tillit.

Annica Westman delar med sig av några livsavgörande möten, bland annat från tiden som volontär i Sydafrika, och om vad som blev möjligt i hennes liv när hon började våga lyssna inåt, på det som känns sant i hjärtat. Under workshopen får du några av hennes nycklar till att leva ett rikare liv.

Lunchpaus 14.00 - 15.00

Anna Lundahl_porträtt.jpg

15.00

-Jag är köttvegetarian! -en samtalsstund om begrepp

ANNA H LUNDAHL

”Jag minns att vi under middagen diskuterade kring att jag, som då ansåg mig vara (lakto-ovo) vegetarian, åt kött. Vi kom in på begreppsdefinitioner. … Ur många skratt föddes sedan begreppet köttvegetarian.”

Hur tänker du kring begreppsanvändning? Får man leka med ord? Och behöver vi ens begrepp?

Välkommen till en stund i det gröna kökets begreppens förvirrande värld! Anna H Lundahl, författare till Min farmor var vegan, diskuterar begrepp med sin medförfattare läraren Daniel Matsson. Det blir ett äventyr!

Anna_Sanderoth-Vilkas_porträtt_färg72.jpg

16.00

En introduktion till framtidens ledarskap.

När vi chillar ökar vår kreativitet, vårt lösningsfokus och vår förmåga att se möjligheter. Likaså ökar vår förmåga att se till helheter och arbeta mot långsiktiga mål. Den stressbetingade rädslan att misslyckas ersätts av lusten att lyckas. Det är de här förmågorna som framtidens ledarskap vill lyfta för att fortsätta att vara konkurrenskraftiga i en allt mer föränderlig värld. Vår förmåga att känna fokus, engagemang och glädje sprider sig långt utanför vår egen kropp. I denna workshop kommer Anna Sanderoth Vilkas att låta dig som deltagare få uppleva kraften i att chilla dig till framgång på riktigt med hjälp av några enkla verktyg!

annkatrin_noreliusson-OCD.jpg

17.00

När ”splonken” i kroppen tog över min sons liv.

ANNKATRIN NORELIUSSON

Att stifta bekantskap med tvång kan ge anhöriga både gråa hår men också nya insikter och kunskaper. Denna förståelse hade AnnKatrin aldrig fått utan det tvångssyndrom som för många år sedan tog över hennes familjemedlems hjärna. För de flesta familjer där någon drabbats av tvångssyndrom påverkar det hela deras vardag. Här berättar AnnKatrin, som bland annat driver Familjabalans-podden och Tvångspodden med tusentals lyssnare, om hennes egen resa med tvångssyndrom i familjen. -Skrota skammen! Öka kunskapen! Det finns hopp, glädje och en framtid!

Silent Army.jpg

18.00

Silent Army

HEDVIG LARSSON

The Silent Army är ett surrealistiskt universum och fotoprojekt, skapat av den internationellt hyllade fotografen Hedvig Larsson, som handlar om dåtiden, om vår tysta revolutionära nutid och en imaginär vision om vår framtid. En livsfilosofi som talar om människan i sin renaste form. Vem är vi utan normer och samhällsregler? Genom fotografiskt iscensatta bilder med sinnesdjup bortom vad betraktaren kan se med blotta ögat, söker Hedvig Larsson att ge scenen till dom som inte hörs eller syns mest, utan kämpar i tystnad.

OBS! DENNA FÖRELÄSNING ÄR AVBOKAD.

Söndag 26 september 10.30 - 18.00
”PERSONLIGA BERÄTTELSEN”

SusannaKlingborn_webb_mindre.jpg

11.00

Naturens magi, möten med naturväsen

Susanna Klingborn berättar om hur hon leddes in på den spirituella vägen via sjukdom och om sina möten med olika slags naturväsen.

Vad har dessa mystiska naturväsen för budskap och önskan från oss människor?

 

Susanna ger dig konkreta och enkla tips på hur du kan göra för att landa i dig själv och också öppna upp för egen direktkontakt.    

Ingrid_Kutschbach_porträtt_färg72.jpg

12.00

Aromaterapi, dofternas magiska värld.

En introduktion till vad eteriska oljor och aromaterapi är, och hur du kan använda eteriska oljor i din vardag. Ingrid Kutschbach delar med sig av sin djupa kunskap och kombinerar fakta med upplevelse i en vägledd meditation för att möta några växter/ oljor.

Britta Heden_porträtt.jpg

13.00

De glömda tidsportalerna

BRITTA HEDÉN

Brita Hedén visar bilder och berättar om sin spännande författarresa och var och hur hon fick inspirationen till de två kommande böckerna; Inkaportalen – genom tid och rum samt Arktiska portalen – samiska kraften från norr. Det blir också en liten förning om vad de tre andra tidsportalerna kommer att handla om.

Lunchpaus 14.00 - 15.00

Carina_porträtt_färg.jpg

15.00

Jag vill slå ett slag för skrivandets möjligheter. Inte bara till vårt eget helande, utan också till andras. Till planetens och kosmos till och med. I min workshop utforskar vi kreativt inspirerat skrivande utifrån en verklig, upplevd händelse.

Ibland är livet lätt och underbart. Ibland är det svårt och obegripligt. Hur tacklar vi det svåra? Går det att finna mening i det? Om det som är svårt får tala till oss, och berätta för oss vad för slags meningsfull erfarenhet vi skulle kunna finna i det, hur låter det då? 

Eva Armstrand_porträtt_org.jpg

16.00

Völvans väg

En föreläsning om den fornnordiska shamanska traditionen och framförallt kvinnorna i den. Vi har nog alla hört talas om Oden och Tor, de mest kända av våra asagudar, men hur mycket vet du om Hel, Freja, Ran, Skede och de andra färgstarka kvinnorna i vår gamla tradition, den Norse traditionen. Eva Armstrand är bosatt i Lappland och är Völva, hon vandrar den shamanska vägen i den fornnordiska traditionen. I denna föreläsning delar hon av sin djupa kunskap om våra nordiska traditioner från vikingatiden, traditioner som fortfarande lever kvar och moderniseras. 

photo-of-a-woman-holding-an-ipad-761977.jpg

17.00

Utlysning manustävlingen

Var tredje svensk drömmer om att ge ut en bok. Vi vill ge den chansen till en lycklig vinnare i Lassbo förlags årliga manustävling.

Boka din plats

SE TILL ATT DU FÅR PLATS. BOKA DIN KOSTNADSFRIA FESTBILJETT NU DIREKT

Bokfest2021-biljetter.jpg
Boka din plats
1
Vinn din egen bokutgivning!

TA CHANSEN VINNA DET ALLA DRÖMMER OM OCH FÖRÄNDRA VÄRLDEN MED DIN BERÄTTELSE.

Nästan var tredje svensk drömmer om att skriva en bok och bli utgiven.

Få har drivkraften och uthålligheten att verkligen skriva sitt manus och än färre kommer igenom nålsögat att bli utgiven.

Därför vill vi på Lassbo Förlag uppfylla denna dröm till en ny författarstjärna!

Om du blir vinnaren blir du en av våra författare. Du får du all hjälp att ta ditt råmanus till en högre nivå, att bearbeta texten med våra experter och utforma bokens omslag med våra skickliga designers. Vi trycker boken, marknadsför dig och din bok, och ger dig en egen författarsida hos oss. Vi hjälper dig att ta det stora steget mot att bli utgiven författare under 2022.

Reglerna för att vara med och tävla presenterar vi under Bokfesten. Missa inte det!

Bokfest_bakgrund.jpg

Lassbo Förlag är ett modernt hybridförlag som producerar och publicerar fack- och skönlitteratur inom personlig- och andlig utveckling, ledarskap, hållbar utveckling, livsfilosofi och självupplevda berättelser.

Vi vill göra skillnad genom att ge ut böcker som guidar sin läsare närmare livspulsen och bidrar till att människor utvecklas. Böcker som öppnar för det som legat i det fördolda, som ger kunskap, inspiration och metoder som är praktiskt användbara, som fungerar och som kan göra verklig skillnad.

bottom of page