top of page

Annica Westman

Pretty%20pastel%20bokeh%20fairy%20lights%20background._edited.jpg

Annica Westman från Åmål, specialpedagog och företagare, gick igenom en livskris och följde sin tidigaste barndomsdröm att hjälpa barnen i Afrika. Genom sitt volontärarbete med sexuellt traumatiserade barn förlorade hon sin egen känslomässiga oskuld. I vår debuterar hon med en självbiografisk bok om sin personliga resa.

- Det handlar om hopp, säger Annica Westman.


- Jag  lever i Sverige som är ett tryggt, säkert land. Det är så mycket vi tar  för givet i vår vardag. Kvinnorna i Sydafrika som jobbar för att hjälpa  de sexuellt traumatiserade barnen lever långt ifrån den verkligheten.  De har så lite. Ändå lever de ett liv med så mycket kärlek och värme,  styrka, hopp och engagemang. Vem är då jag att inte göra det?

Annica  grundade Insamlingsstiftelsen Bobbi Bear Sweden där hon arbetar för att  samla in pengar till arbetet att ge dessa barn en framtid. Det gör hon  genom att bland annat hålla föreläsningar och i slutet av februari  arrangerade hon en välgörenhetskonsert i Åmål. För varje sålt exemplar  av boken donerar hon 20 kronor till stiftelsen, där hon vet att pengarna  gör nytta.


- Min  känslomässiga oskuld smulades sönder när jag om och om igen bevittnade  de slocknade ögonen hos barnen som utsatts för det vidrigaste av  mänskligt beteende. Med hjälpen de får blir barnen överlevare istället  för offer.

I  Sydafrika fann Annica inte bara sig själv och sin livsuppgift. Hon  adopterades av sin afrikanska familj som gav henne zulunamnet Ingelosi.  Det betyder ängel.


Nu  vill hon uppmana oss att lyssna inåt, till det som känns sant i hjärtat  – och lita på det. Att våga vara ”både-och” – starka och framgångsrika,  men också visa vår sårbarhet och be andra om hjälp.

Skrivandet  i sig har varit en berg-och-dal-bana med både glädje och tvivel. Ena  stunden har hon känt att det blir jättebra och nästa ”vem tror du att du  är?”.

- Jag  pendlar mellan att känna mig som ett stort och vilt lejon och en liten  beskedlig kattunge. Ytterst handlar det om att ge Jante på käften!

Mitt Zulunamn är Ingelosi

FF2FF_Mockup.png

Insikten drabbar henne som ett knytnävsslag i magen. Förtvivlad  inser hon att hon inte kan blunda längre. Hon måste våga ta steget att  lämna, trots att hon kommer att splittra familjen. Känslan av svek,  skuld och skam är monumental.


(20:-/bok går till stiftelsen Bobbi Bear Sweden)

Pressmaterial

Ladda ned Annica Westmans presskit innehållande pressrelease, porträttbild, provläsning.

Lassbo Förlag är ett modernt hybridförlag som producerar och publicerar fack- och skönlitteratur inom personlig- och andlig utveckling, ledarskap, hållbar utveckling, livsfilosofi och självupplevda berättelser.

Vi vill göra skillnad genom att ge ut böcker som guidar sin läsare närmare livspulsen och bidrar till att människor utvecklas. Böcker som öppnar för det som legat i det fördolda, som ger kunskap, inspiration och metoder som är praktiskt användbara, som fungerar och som kan göra verklig skillnad.

bottom of page