top of page

Artur Moustafa

Pretty%20pastel%20bokeh%20fairy%20lights%20background._edited.jpg

Den frihet vi åtnjuter här och nu i denna del av världen är en historisk avvikelse Något vi påminns om efter en pandemi, ett krig i Europa och en pågående klimatkris. Friheten innebär både större möjlighet att påverka vår omvärld, och ett större ansvar. Vi behöver lära oss att använda vår egen skaparkraft på ett mer medvetet sätt. Och verktygen för det kan finnas i gamla visdomstraditioner.

Den här inre resan beskriver Artur Moustafa i sin debutroman ”Jacobs stege”, där vi får följa en ung mans uppvaknande till mystikerns väg.

- Många är berättelserna från vår kollektiva berättartradition som beskriver mystikerns väg, men få utspelar sig i en modern omgivning i lägenheter, mellan hyreshus, arbetsplatser och i matbutiker, och kan därför vara svåra för vår tids människor att ta till sig.


Redan som liten hade Artur sanndrömmar och ut-ur-kroppen upplevelser, något han såg som helt naturligt. Men i tonåren förstod han att hans jämnåriga inte delade hans erfarenheter och han lärde sig att stänga av. Senare i livet aktiverades dock den stängda kanalen igen, genom en stor kärlek. Denna gång sökte han först förklaringar inom naturvetenskapen men fann bara begränsande förklaringar som inte lyckades fånga innebörden av det upplevda. Svaren fann han i stället inom litteraturen; i fiktion, faktaböcker, filosofiböcker, böcker om teoretisk fysik och så småningom texter ur den rika tibetanska traditionen. En praktisk filosofiskola som varit levande i tusentals år och gjort kartläggandet av medvetandet till en vetenskap. Teori blev till praktik och Artur hittade snart metoder som han kunde dela med den ström av människor som kom till honom för att få råd.


Snart började han skriva ned sina erfarenheter för att kunna nå ut till fler samtidigt. Ambitionen var att beskriva den mystiska vägen mot upplysning, fast i ett mer lättillgängligt modernt språk, med en nutida historia. Det blev en nästa tusen sidor lång bok som berättar den urgamla och eviga berättelsen om den enskilda individens strävan efter frihet från verklighetens lidande och illusioner, satt i en nutida kontext. Budskapet kan sammanfattas med Pythagoras bevingade ord ”Känn dig själv och universum blir känt för dig.”

- Allt har en mening och det är när vi vågar kika bakom de mörkaste portarna vi finner den största potentialen till förvandling, säger Artur med ett leende.

Jacobs stege

FF2FF_Mockup.png

Jacobs stege berättar den urgamla och eviga berättelsen om den enskilda individens strävan efter frihet från verklighetens lidande och illusioner, satt i en nutida kontext. Budskapet kan sammanfattas med Pythagoras bevingade ord ”Känn dig själv och universum blir känt för dig.”

Pressmaterial

Ladda ned Artur Moustafas presskit innehållande pressrelease, porträttbild, provläsning.

Lassbo Förlag är ett modernt hybridförlag som producerar och publicerar fack- och skönlitteratur inom personlig- och andlig utveckling, ledarskap, hållbar utveckling, livsfilosofi och självupplevda berättelser.

Vi vill göra skillnad genom att ge ut böcker som guidar sin läsare närmare livspulsen och bidrar till att människor utvecklas. Böcker som öppnar för det som legat i det fördolda, som ger kunskap, inspiration och metoder som är praktiskt användbara, som fungerar och som kan göra verklig skillnad.

bottom of page