top of page

Daniel Wilby

Pretty%20pastel%20bokeh%20fairy%20lights%20background._edited.jpg

- Vi har alla förmågan att läka oss själva och i det är naturen är en outsinlig källa till hjälp.
Det säger shamanen och naturterapeuten Daniel Wilby som är aktuell med  en kortlek för egenterapi i naturen, som tog form när han själv var  utmattad och letade verktyg för att läka.

Efter lång tid med stress och otillräcklig återhämtning blev Daniel i slutet av 2018 utmattad med besked.
- Jag gick inte väggen utan sprang in i den. Dagen då det brast blev jag  liggande i sängen utan att kunna röra mig. Först ett år senare började  han komma på fötter så pass att han på allvar kunde börja arbeta med sin  läkeprocess och kom då i kontakt med skogsbad.


- Utmattningen gjorde att jag glömde mycket av det jag redan kunde.  Skogsbad hjälpte mig att minnas igen och jag började samla ihop och  skriva ned övningar jag redan hade i min verktygslåda. Till en början  var kortleken ett verktyg för att arbeta med min egen läkning och den är  min eget blandning av lekar och övningar som jag haft glädje av i  naturen. En del hämtades från barndomens lekar mellan skogsdungar och  hagar i Skåne medan annat är sådant som kommit till mig längre fram på  min livsresa.

Fram växte en kortlek uppdelad  i de fyra sviterna Meditation, Betraktande, Lek och Utforskande. De  återspeglar dynamiken mellan vila och aktivitet, samt upplevelser som  härstammar från det inre och det yttre och varje svit är tänkt att  beskriva en process som gradvis fördjupas.
- Mycket av arbetet gjorde jag under tiden som jag arbetstränade på  Ulriksdals trädgård i Kivik; en magisk botanisk trädgård som lockar fram  mycket av den kontemplation och lekfullhet som korten handlar om, säger  Daniel som arbetar kvar på Ulriksdals med att ta hand om och utveckla  trädgården.

Kortens övningar syftar till  att fördjupa kontakten med naturen och sig själv. De kan exempelvis  handla om att lösa upp eller släppa taget om det svåra, att fylla på med  ny, frisk energi och locka fram nyfikenheten. Andra manar till  reflektion över vad som faktiskt är viktigt i våra liv och att finna nya  perspektiv.


- Min förhoppning är att den når ut till institutioner som vård, skola  och behandlingshem som ett enkelt, lustfyllt och användbart verktyg för  egenterapi.
- Jag trycker på kortens terapeutiska potential eftersom det var syftet  när jag utvecklade dem, men man behöver inte ha bekymmer för att ha  glädje av dem. De är lika mycket ett lekfullt verktyg för naturkontakt  och självkännedom. De har hjälpt mig och när de nu ges ut hoppas jag att  de kan vara till hjälp för andra.

Naturterapikorten

FF2FF_Mockup.png

Korten kan användas på en mängd olika sätt, för eget utforskande eller tillsammans i grupp. Lekens fyra sviter: meditation, betraktande, lek och utforskande  innehåller övningar och utmaningar som rör sig mellan vila och  aktivitet, det inre och det yttre. 

Pressmaterial

Ladda ned Daniel Wilbys presskit innehållande pressrelease, porträttbild, provläsning.

Lassbo Förlag är ett modernt hybridförlag som producerar och publicerar fack- och skönlitteratur inom personlig- och andlig utveckling, ledarskap, hållbar utveckling, livsfilosofi och självupplevda berättelser.

Vi vill göra skillnad genom att ge ut böcker som guidar sin läsare närmare livspulsen och bidrar till att människor utvecklas. Böcker som öppnar för det som legat i det fördolda, som ger kunskap, inspiration och metoder som är praktiskt användbara, som fungerar och som kan göra verklig skillnad.

bottom of page