top of page

Elisabet Hammaburg

Pretty%20pastel%20bokeh%20fairy%20lights%20background._edited.jpg

Utmattningssyndrom är en av de vanligaste orsakerna till sjukskrivning idag. Samhället älskar duktiga flickor och prestationsprinsar ända tills de blir utmattade. Den som drabbas av utmattningssyndrom står inför en omvälvande uppgift att hitta sig själv igen. Allt det den utmattade har förlitat sig på i sitt liv – uthållighet, snabbhet, problemlösning, planering – försvinner eller försämras. Vem är hen då? Genom både känslomässig och logisk förståelse för vad som har skett och varför, kan vi komma ut ur skammen och påbörja resan hem.

Elisabet Hammaburg är  projektledaren, problemlösaren och mamman som gick in i väggen och fick  lära sig förhålla sig till världen på nytt. Hennes bakgrund med studier i  biomedicin och neurobiologi ger henne unika möjligheter att förklara  vad som sker i kroppen och hjärnan vid en utmattning och hur utmattade  upplever det.

Nu debuterar hon med boken  ”Förstå din utmattning -om att läka och hitta hem igen”. I boken knyter  hon ihop vad vetenskapen vet om utmattningssyndrom med sina personliga  erfarenheter av att vara utmattad och vad som sker inom den som går  igenom en utmattning. -Det finns hopp! säger Elisabet. Det går att hitta  igenom denna snåriga terräng och komma ut på andra sidan på en trygg  plats inombords.

Första gången hon drabbades av  utmattningssyndrom 2015 ville hon inte erkänna det riktigt. Hon vilade  ett tag och fortsatte sen som vanligt igen. Tre år senare slog  utmattningen till igen. Den här gången var det en betydligt djupare  utmattning. Sömnen fungerade inte och hormonellt var kroppen i ett kaos.  När den värsta chocken och tröttheten lagt sig började nyfikenheten  komma fram. Vad är det egentligen som händer i hjärnan vid  utmattningssyndrom? Hur hänger allt ihop? Elisabet började skriva om det  hon brottades med just då. När hon kände sig otillräcklig skrev hon om  otillräcklighet. När hon kände skam skrev hon om skammen.

Grunden till att drabbas av  utmattningssyndrom uppstår inte över en natt. Och vägen genom  utmattningen och hem igen innebär ett stort eget arbete som kräver  nyfikenhet, kraftfulla verktyg och inte minst hjälp från andra.

-För att kunna läka behöver vi förstå vår utmattning och det är här min bok kommer in i bilden!

Förstå din utmattning

Om att läka och hitta hem igen.

FF2FF_Mockup.png

Plötsligt står den där. Väggen. Stor, mörk och ogenomtränglig. Vad är det egentligen som har hänt? Och hur kommer du härifrån?
För att kunna läka en utmattning behöver du förstå den, både logiskt och känslomässigt.

Pressmaterial

Ladda ned Elisabet Hammaburgs presskit innehållande pressrelease, porträttbild, provläsning.

Lassbo Förlag är ett modernt hybridförlag som producerar och publicerar fack- och skönlitteratur inom personlig- och andlig utveckling, ledarskap, hållbar utveckling, livsfilosofi och självupplevda berättelser.

Vi vill göra skillnad genom att ge ut böcker som guidar sin läsare närmare livspulsen och bidrar till att människor utvecklas. Böcker som öppnar för det som legat i det fördolda, som ger kunskap, inspiration och metoder som är praktiskt användbara, som fungerar och som kan göra verklig skillnad.

bottom of page