top of page

Eva Armstrand

Pretty%20pastel%20bokeh%20fairy%20lights%20background._edited.jpg

I mänsklig isolering frodas dysfunktionalitet. För att vi ska förstå hur det sociala arvet smyger sig in i vårt liv och färgar oss i många generationer måste vi tala med varandra och be om hjälp. Eva Armstrands egen livserfarenhet av att växa upp i en dysfunktionell familj med en alkoholiserad och våldsam far och en medberoende mor har resulterat i debutromanen Svärdets väg.

Titeln Svärdets väg  symboliserar människan som formats, liksom klingan, av eld och genom  stålbad och kommer ut på andra sidan med ny kraft och skärpa. Genom att  dela sin egen historia vill Eva hjälpa alla dem som fortfarande lever i  samma skräck som färgade och formade henne själv. Eva vandrar schamanens  väg tillsammans med sin man, som är samisk noid, liksom hans farfar  var. Det är den nordiska traditionen som fanns innan vikingatiden som  ligger Eva närmast om hjärtat och hon känner att hon äntligen har hittat  hem, i det nordiska ljuset i Lappland. Men vägen dit var allt annat än  spikrak.


Det var i den skånska myllan  hon växte upp och kom att arbeta med allt från jord till bord, med  djurhållning och som köksmästare och krögare. Traktor fick hon lära sig  köra när hon var så ung att hon fick stå upp och köra för att fötterna  skulle nå pedalerna.

-Min barndom var ett helvete!  Från början av mitt liv var jag nog en kandidat att bli en riktigt  misslyckad figur. Jag avlades i våld och jag kom att fostras med våld.  Men jag hade turen att få ett sunt förnuft, en intelligens och en  styrka. Jag fann också det vi kallar för Andlighet. Jag flyttade till  Lappland för tio år sedan genom en kallelse från andevärlden. Nu lever  jag ett enkelt liv och försöker vandra mjukt på vår Jord. Men jag tar  inte skit längre.


Processen med att skriva  boken, utifrån minnesfragment och insikter har tagit många år och  inneburit många tårar. Men också en möjlighet till tillfrisknande och  förståelse.

- Jag har förstått att även  förövaren är ett offer för saker som vi inte kanske inte vet något om.  Om man aldrig får lära sig något annat, blir det dysfunktionella normalt  och det du även för vidare till dina barn, i generation efter  generation. Därför får vi inte tiga längre!

Svärdets väg

FF2FF_Mockup.png

Svärdets väg är en avklädd, sann berättelse om det tuffa arbetet med att frigöra sig från inlärda beteenden.
Det är en berättelse om en kvinna som hittade sitt hem i ljuset i norr.

Pressmaterial

Ladda ned Eva Armstrands presskit innehållande pressrelease, porträttbild, provläsning.

Lassbo Förlag är ett modernt hybridförlag som producerar och publicerar fack- och skönlitteratur inom personlig- och andlig utveckling, ledarskap, hållbar utveckling, livsfilosofi och självupplevda berättelser.

Vi vill göra skillnad genom att ge ut böcker som guidar sin läsare närmare livspulsen och bidrar till att människor utvecklas. Böcker som öppnar för det som legat i det fördolda, som ger kunskap, inspiration och metoder som är praktiskt användbara, som fungerar och som kan göra verklig skillnad.

bottom of page