top of page

Isabella Murray

Pretty%20pastel%20bokeh%20fairy%20lights%20background._edited.jpg

Isabella föddes 1955 i Stockholm i ett prästhem, i en tid då samkönad kärlek definierades som psykisk sjukdom. Nu debuterar hon med kärleksromanen ”En stund på jorden” som handlar om liv och död, kärlek, förlust och sorg och om skönheten i det djupt mänskliga. Prästen Ella och rosenterapeuten Solveig möts sent i livet i svindlande kärlek. Det är en rolig och innerlig berättelse med både allvar och tillförsikt. Femtonåriga fostersonen Simons mamma sitter i fängelse för att ha dödat Simons pappa. Vikingahunden Torgrim tröstar sina människor. Det mesta i boken är självupplevt.

– Min första kärleksrelation med en kvinna var fantastiskt härlig och det var helt obegripligt hur något så fint kunde betraktas som något så fult och skamfyllt i omvärldens ögon.


Isabella har själv arbetat som Rosenterapeut och som kriminalvårdare på en kvinnoanstalt. Nu är hon pensionär, författare och hunduppfödare och bor sedan drygt tjugo år i Göteborg nära havet tillsammans med sin fru sedan snart 30 år och fyra hundar. Paret har tre vuxna barn och ett barnbarn tillsammans.


Skrivprocessen satte i gång för åtta, nio år sedan som ett försök att skriva allvarligt på ett lekfullt sätt om vad som varit viktigt i hennes eget liv; kärlek, mod, förluster, glädjeämnen, födslar, kriminalvård, barndomsminnen, kroppen, åldrandet, försoning och kontakten med tillvarons helighet.

– Så många år det har tagit, slår mig så här i efterhand, säger Isabella. Så många skrivarkurser med olika lärare, så många varianter av berättelser, så många strukna ord, spretiga kvistar åt många håll och behov av fördjupningar som jag ibland lyckats med, ibland inte. Det är intressant att se hur en text kan växla mellan att kännas värdefull och värdelös. Vad vi än skriver tror jag det är ett uttryck för vårt inre processande.


Bokens centrala budskap handlar om försoning, tillit och livsbejakelse. Att inte drunkna i missmod utan glädjas över allt det som ändå bär på glädje och förtröstan. Det var viktigt att fostersonen Simon som haft det så tufft ändå växer upp till en kärleksfull livsbejakande god ung man full av livsvisdom.

– I mina ögon finns inget viktigare. Kärlek kommer alltid vara viktigt och döden är livsviktig, avslutar Isabella.

En stund på jorden

FF2FF_Mockup.png

Solveig och Ella möts sent i livet i svindlande kärlek.

En gripande och varm kärleksroman som handlar om liv och död, kärlek, förlust och sorg och om skönheten i det djupt mänskliga.

Pressmaterial

Ladda ned Isabella Murrays presskit innehållande pressrelease, porträttbild, provläsning.

Lassbo Förlag är ett modernt hybridförlag som producerar och publicerar fack- och skönlitteratur inom personlig- och andlig utveckling, ledarskap, hållbar utveckling, livsfilosofi och självupplevda berättelser.

Vi vill göra skillnad genom att ge ut böcker som guidar sin läsare närmare livspulsen och bidrar till att människor utvecklas. Böcker som öppnar för det som legat i det fördolda, som ger kunskap, inspiration och metoder som är praktiskt användbara, som fungerar och som kan göra verklig skillnad.

bottom of page