top of page

Laila Klausen

Pretty%20pastel%20bokeh%20fairy%20lights%20background._edited.jpg

Som ung  sjuksköterska blev hon intresserad av palliativ vård och kämpade för att  patienter skulle få en värdigare tid när de närmade sig sin sista resa.  Efter sju år med dagliga hembesök med cancerpatienter, var hon slut.  Men en viktig händelse avslutade denna tid. Det var en nära anhörig som  berättade efter sin mans död ”Det var så speciellt när han dog, det var  som en födelse!”

Laila Klausen föddes i Norge, i  en liten by med vita trähus vid Skageracks kust, året efter krigens  slut. Arbetet med palliativ vård ledde till att intresset för livets  början växte fram, och med det en livslångt utforskande av för-födsel  tiden. Hon gick i terapi, vidareutbildade sig och började så småningom  att vägleda klienter genom den inre för-födelse resan.

-Mitt  eget inre helande arbete fortsatte och under en massage-session kom det  övergrepp fram, som länge varit gömt djupt inom mig.


Detta blev början till de två  romaner som ryms i hennes författar debut. Hästen som flög till himlen  tar läsaren med på ett utforskande samtal med kroppen där barnets minnen  från ett övergrepp gömt sig. Buss 57 från Borlänge är en  kärlekshistoria med folkloristisk ton. Den handlar om en son och hans  mor och deras sökande efter kärlek, rötter och det gudomliga.


En utmattning förde Laila  Klausen till Dalarna där hon hittade hem bland rödfärgade timmerhus,  folkmusik, hantverk och Siljan. Hon sydde sig en Rättviksdräkt i rött,  grönt och blått och fick undervisning av en traditionsbärare. Ur  spontana och kreativa samtal med en körledare skapades bland annat det  som fick namnet ”Sång i Dalgång” och som arrangerades flera år framöver.

-Nu  bor jag här, i ett hus vid Västerdalälven. Det er en gammal plats som  vikingarna slog sig ned på vid 1000 talet. Spår finns i marken här. Ett  vackert ställa att bo. Jag sitter här och spanar ut över älven!

Med buss 57 från Borlänge &
Hästen som flög till himlen

FF2FF_Mockup.png

Detta är något så ovanligt som en dubbelroman, två fristående  romaner i samma bok. Den sammanbindande länken är författarens  fascination för livets början och slut och själens och kroppens samspel.

Pressmaterial

Ladda ned Laila Klausens presskit innehållande pressrelease, porträttbild, provläsning.

Lassbo Förlag är ett modernt hybridförlag som producerar och publicerar fack- och skönlitteratur inom personlig- och andlig utveckling, ledarskap, hållbar utveckling, livsfilosofi och självupplevda berättelser.

Vi vill göra skillnad genom att ge ut böcker som guidar sin läsare närmare livspulsen och bidrar till att människor utvecklas. Böcker som öppnar för det som legat i det fördolda, som ger kunskap, inspiration och metoder som är praktiskt användbara, som fungerar och som kan göra verklig skillnad.

bottom of page