top of page

Leslie Montan

Pretty%20pastel%20bokeh%20fairy%20lights%20background._edited.jpg

Det började med att paret skrev var sin ”bucketlist”. På listorna stod vad Leslie och Carl ville göra nu, när de närmade sig 60 och de började trappa ned sina arbeten. Båda två hade skrivit ”Åka båt i Europas kanaler”, men för Leslie låg det längst ned på listan och för Carls längst upp. 500 slussar, 14 länder, 150 hamnar, 12 floder och 360 dagar senare hade landkrabban Leslie förvandlats till en riktig båtmänniska. För dem som drömmer om en ovanlig resa kanalvägen till de mindre kända historiska platserna i Europa, ger hon nu ut boken som är en guldgruva av tips och inspiration.

Paret har bott och arbetat i många olika delar av världen och rest mycket tillsammans, men detta blev en ny slags äventyr. Leslie oroade sig inför båtresan och det öppna havet. Carl däremot, uppvuxen på den svenska västkusten som han var, hade seglat sedan han var liten och älskade havet. Baserat på den loggbok och blogg de skrev under sina tre kanalresor, skrev Leslie boken ”Med båt i Europas kanaler, en landkrabbas äventyr på de andra historiska platserna”.


Under tre år, åkte de rutterna: Höllviken i Skåne till Svarta havet, utmed Medelhavets kust och från Frankrike tillbaka till Höllviken. Utmed vägen utforskar de Europas historia och letar efter spår från forna svenska krigsherrar. De smakar sig igenom varje lands kulinariska specialiteter, upptäcker oväntade pärlor och råkar ut för en hel del dråpliga situationer. Allt skildrat med mycket humor och värme.


– Missa inte roliga erfarenheter på grund av påhittad eller äkta rädsla. Du kommer alltid vara den du är, men du kommer att berika ditt liv med roliga utmaningar, nya erfarenheter och en skön känsla av har klarat det!

Säger Leslie, som förutom ett stärkt självförtroende fick ett ökat intresse för historia. Att följa människans roll genom historien ger perspektiv att hantera det hemska som händer i vår värld i nutiden. Att kunna förstå (men inte acceptera) att goda och onda människor/händelse kommer och går.


– När vi gav oss ut på vår resa tyckte vi att vi skulle skaffa visitkort för att ge till folk vi träffade på vägen. Men hur skulle vi titulera oss? Det blev ”Forskare”, eftersom vi ansåg att hela resan handlade om forskning på alla tänkbara nivåer: båtliv, relationer, historia, aktuella händelser, mat och inte minst att lära känna oss själva bättre. Kanske hade det passat bättre med ”Upptäcksresande”? Säger Leslie med ett leende.


Idag bor paret i Höllviken och fortsätter utforska allt som intresserar dem för tillfället.

I båt genom Europas kanaler

en landkrabbas äventyr på de andra historiska platsernarna.

FF2FF_Mockup.png

I den här boken får du följa sjövana Carl och landkrabban Leslie på äventyr genom det mindre kända Europas kanaler, i sin älskade lilla båt LelleBelle.

Pressmaterial

Ladda ned Leslie Montans presskit innehållande pressrelease, porträttbild, provläsning.

Lassbo Förlag är ett modernt hybridförlag som producerar och publicerar fack- och skönlitteratur inom personlig- och andlig utveckling, ledarskap, hållbar utveckling, livsfilosofi och självupplevda berättelser.

Vi vill göra skillnad genom att ge ut böcker som guidar sin läsare närmare livspulsen och bidrar till att människor utvecklas. Böcker som öppnar för det som legat i det fördolda, som ger kunskap, inspiration och metoder som är praktiskt användbara, som fungerar och som kan göra verklig skillnad.

bottom of page