top of page

Anna Sanderoth Vilkas

Pretty%20pastel%20bokeh%20fairy%20lights%20background._edited.jpg

Narcissistiska ledare och destruktiva  företagskulturer som leder till ohälsa har vi sett alldeles för mycket  av. Undersökningar visar att hela 26% av de kvinnliga cheferna och 28%  av manliga chefer mår psykiskt dåligt när de tänker på jobbet. Nyckeln  till framtidens hållbara tillväxt är människan; alla unikt olika. Det  handlar om att få tillgång till alla delar av sig själv, även de som  stängs av när vi är i stress – exempelvis vår frontallob, där vårt  logiska tänkande sker. Jag kallar det därför att ”chilla”.

Det säger Anna Sanderoth  Vilkas, aktuell med boken Chilla, din guide till framtidens ledarskap.  Boken är skriven till dig som vill vara med och vända den negativa  trenden. Till dig som är ledare i ett företag och vill få fakta,  inspiration och konkreta verktyg. Boken bygger på egen erfarenhet bland  annat från en internationell karriär som HR-direktör och International  Change Manager. Idag är Anna VD och en av ett fåtal mastercertifierade  coacher i Sverige och har även undervisat hundratals personer i  coachande ledarskap. Resan till att verkligen våga säga att det bästa du  kan göra är att chilla dig till framgång har inte varit spikrak. Nu är Annas mission att skapa sammanhang där människor får uppleva flow, känna  tillit och uppleva sin egen potential. - Sammanhang där man får chilla  helt enkelt! Det är där vi vill vara.


När vi chillar ökar vår  kreativitet, vårt lösningsfokus och vår förmåga att se möjligheter. Vår  förmåga att se till helheten och arbeta mot långsiktiga mål ökar också.  Den stressbetingade rädslan att misslyckas ersätts av lusten att lyckas.  Vår förmåga att känna fokus, engagemang och glädje sprider sig långt  utanför vår egen kropp. Vi lyckas med det när vi utformar våra företag  på ett sätt som matchar vår hårdvara och operativsystem, dvs hjärnan och  dess sätt att fungera. Hur det än är, så är det mycket roligare att ha  kul än att ha tråkigt, glädje ger energi och smittar av sig i vida  cirklar.


Större delen av livet har Anna  själv levt som högpresterande. Lätt att manipulera gjorde hon vad som  helst för att klara det omöjliga. Hon satte en ära i att hålla fokus på  målet, ingenting skulle knäcka henne och för att skydda sina medarbetare  kunde hon ta hur mycket skit som helst. Till slut sov Anna i snitt två  timmar per natt och hade blivit en tillgänglighetsnerd. En tidig morgon i  köerna på E6:an kom tunnelseendet, förlorad känsel i ansiktet, armarna  och eko i öronen. Anna lyckades ta sig till en läkare som konstaterade  panikångest. - Jag bad så hemskt mycket om ursäkt för att jag upptog  läkarens tid i onödan. Där smygstartade min resa mot Chilla. Jag började  lägga ett pussel som fick mig att verkligen stanna upp och fundera över  vem jag vill vara och hur jag vill leva. Det är det bästa jag gjort, en  vändpunkt.


I Sverige har 99,82 % av  företagen färre än 200 anställda (SCB, företagsregister, november 2020).  I företag med färre än 50 medarbetare skapas fyra av fem jobb enligt  undersökningar som organisationen Företagarna har genomfört. Det finns  en otrolig potential i de små och medelstora företagen i Sverige. Den  potentialen vill jag hjälpa till att ta fram, säger Anna Sanderoth  Vilkas.

Chilla

Din guide till framtidens ledarskap

FF2FF_Mockup.png

I  "Chilla – Din guide till framtidens ledarskap" presenterar  personalvetaren, ledarskapscoachen, affärsutvecklaren och tidigare  HR-direktören Anna Sanderoth Vilkas ett fräscht perspektiv på hur du som  ledare skapar framgång och en välmående organisation. 

Pressmaterial

Ladda ned Anna Sanderoth-Vilkas presskit innehållande pressrelease, porträttbild, provläsning.

Lassbo Förlag är ett modernt hybridförlag som producerar och publicerar fack- och skönlitteratur inom personlig- och andlig utveckling, ledarskap, hållbar utveckling, livsfilosofi och självupplevda berättelser.

Vi vill göra skillnad genom att ge ut böcker som guidar sin läsare närmare livspulsen och bidrar till att människor utvecklas. Böcker som öppnar för det som legat i det fördolda, som ger kunskap, inspiration och metoder som är praktiskt användbara, som fungerar och som kan göra verklig skillnad.

bottom of page