top of page

Britta Hedén

Pretty%20pastel%20bokeh%20fairy%20lights%20background._edited.jpg

En  bokklubbsbok som skulle avbokas, men kom ändå, blev uppstarten till  svindlande äventyr i Peru och Norden, för kemisten och beteendevetaren  Britta Hedén från Värmland. Ett djupt intresse för ursprungsfolk och  gamla kulturer har lett henne till många spännande platser runt omkring i  världen. Såväl antropologer som guider och ursprungsfolk har givit  henne den gamla kunskapen, en kunskap med stor relevans i vår moderna  tidsålder.

Boken hon glömde avboka, och  som damp ned i hennes brevlåda, var ”Inkamästarnas arv” av Anna  Southerington. Den väckte en längtan att resa till Peru. Men det fanns  varken tid eller pengar, så den drömmen lade hon ned. Kort därefter  skulle Britta på kurs i en annan stad och på Pressbyrån på tågstationen  möttes hon av ett nytt nummer av National Geographic med Machu Picchu  special, som hon köpte och läste på tåget. På lunchen hamnade hon  bredvid en kvinna som nyss kommit hem från en fantastisk resa; till  Peru! När hon satte på hotell-tv:n på kvällen, visades en dokumentär om  Peru och historien om Inkakulturen. På väg till tåget nästa dag går hon  in i en godisaffär för att köpa några chokladpraliner och erbjuds  pralinen ”Peru”. – Då gav jag upp! skrattar Britta. -jag bokade resan  och allt löste sig med tid och pengar.


Efter resan till Peru kände  hon hur berättelsen pockade på att komma ut, och hon började skriva i  ett konstant flöde, från första till sista sidan. Storyn kom av sig  själv ur inspirationen från platser och händelser som skett under  resorna. Till det lägger hon en gedigen faktaresearch för att få  berättelsen väl förankrad och kryddar till sist med lite egen fantasi.


Nu ger Britta Hedén ut de två  första romanerna i serien om De glömda tidsportalerna. Böckerna tar  läsaren med på en svindlande resa i den gamla kunskapen och mystiska  traditionerna i de båda ursprungsfolken Inkariket och den samiska  kulturen. Samtidigt handlar de om en kvinnas utveckling från att vara  vilse och utan framtidshopp, till att  utvecklas och lära känna sin egen  potential.

- Jag  tror att ursprungsfolkens kunskap och syn på naturen och dess resurser  behövs i dagens samhälle mer än någonsin. Jag vill gärna inspirera  läsaren, och bjuda på ett riktigt äventyr!

Inkaportalen

Genom tid och rum

FF2FF_Mockup.png

Annikas liv får en dramatisk vändning när hon först blir uppsagd  från sitt jobb som laborant, och strax därpå ärver en lägenhet och en  större summa pengar av sin excentriska faster Karin.
Snart finner sig Annika på en resa som hon aldrig kunnat föreställa sig, en resa i tiden och djupt in i Inkarikets mysterier.

Arktiska portalen

Den samiska kraften från norr

FF2FF_Mockup.png

Annika tar sig upp till Nordnorge, där hon genom nya vänner får ta del av den samiska kulturen. På en samisk shamanfestival möter hon den kraftfulla nåjden Balt med de mörka, intensiva ögonen.

Pressmaterial

Ladda ned Britta Hedéns presskit innehållande pressrelease, porträttbild, provläsning.

Lassbo Förlag är ett modernt hybridförlag som producerar och publicerar fack- och skönlitteratur inom personlig- och andlig utveckling, ledarskap, hållbar utveckling, livsfilosofi och självupplevda berättelser.

Vi vill göra skillnad genom att ge ut böcker som guidar sin läsare närmare livspulsen och bidrar till att människor utvecklas. Böcker som öppnar för det som legat i det fördolda, som ger kunskap, inspiration och metoder som är praktiskt användbara, som fungerar och som kan göra verklig skillnad.

bottom of page