top of page

Carina Blid

Pretty%20pastel%20bokeh%20fairy%20lights%20background._edited.jpg

Att  tillhöra en familj, de människor man är uppväxt med, innebär att man  förväntas följa regler, såväl uttalade som outtalade. Kommer de reglerna  ur en osund kultur riskerar vi att föra vidare dysfunktionella mönster  som upprepar sig igen och igen. Den enklaste vägen kan vara att  underordna sig. Men vi har alla ett ansvar att inte föra det osunda  vidare till nästa generation.

Hur tidigare generationers  uppväxt påverkar kommande generationer är ett tema Carina Blid länge  haft tankar och funderingar om. Hur det outsagda, det gömda, kan vara  roten till de sätt människor lever sina liv och till de beslut de  fattar. Men hur ska man kunna få syn på destruktiva beteenden och göra  något åt det osunda när man själv lever mitt i det? Minnen kan döljas  men kan inte hindras att komma fram.

- Jag ville skriva om det!


Det säger Carina Blid, som  växte upp i Södra Biskopsgården i Göteborg. Nu debuterar hon med romanen  Glimtar av minnen. Boken är en fiktiv berättelse inspirerad av verkliga  händelser. Huvudpersonen Helena, lever ett hektiskt vardagsliv som  ensamstående mamma med tre barn, ett arbete som lärare och besöken hos  mamman som är dement och sitter på hem. Helenas vardagsliv skildras  under ett år med tillbakablickar på uppväxten som vävs ihop med mammans  minnen som kommer upp. Vad inträffade egentligen på trettio-talet när  hennes mamma växte upp? Det blir en inre resa för Helena, pusselbitarna  läggs ihop. Kanske är händelser och de val hon gjort i livet inte en  slump?


Grundtemat i boken är att se  igenom mönster och våga bryta när något hindrar en från att må bra. Men  det kan kosta. För att kunna läka är det nödvändigt att se den osynliga  lojaliteten och att finna grundorsaken till osunda beteenden. Glimtar av  minnen är en roman som väcker de djupa existentiella frågorna. ”Jag  skriver om människors utsatthet, om relationer, om svårigheter men också  om det hoppfulla i livet och om det som ger glädje. Jag hoppas att mina  böcker ska vara spännande, roliga, inspirerande och ge läsaren egna  reflektioner. Att skriva boken har hjälpt mig förstå och komma till ro  med min egen historia”, säger Carina Blid.

Glimtar av minnen

FF2FF_Mockup.png

Ett år efter skilsmässan lever Helena sitt hektiska vardagsliv som  heltidsarbetande lärare och har sina tre barn varannan vecka. Hennes  förflutna gnager och det finns en önskan att förstå och att gå vidare i  livet. Hon längtar också efter att finna den äkta kärleken.

Pressmaterial

Ladda ned Carina Blids presskit innehållande pressrelease, porträttbild, provläsning.

Lassbo Förlag är ett modernt hybridförlag som producerar och publicerar fack- och skönlitteratur inom personlig- och andlig utveckling, ledarskap, hållbar utveckling, livsfilosofi och självupplevda berättelser.

Vi vill göra skillnad genom att ge ut böcker som guidar sin läsare närmare livspulsen och bidrar till att människor utvecklas. Böcker som öppnar för det som legat i det fördolda, som ger kunskap, inspiration och metoder som är praktiskt användbara, som fungerar och som kan göra verklig skillnad.

bottom of page