top of page

Ingrid Kutschbach

Pretty%20pastel%20bokeh%20fairy%20lights%20background._edited.jpg

I årtusenden har parfym varit ett medel för präster att skapa en förbindelse med det gudomliga. Japan upprätthåller en rik tradition av rökelse genom sina ceremonier, spel, och pedagogiska metoder. I Sverige används extrakt från gran och andra nordiska växter för deras distinkta dofter. Rosens doft, å andra sidan, består av hundratals olika komponenter som tillsammans bildar dess välkända doft. Doftkonsulten Ingrid Kutschbach, som har varit fängslad av dofternas värld sedan barndomen, lanserar nu ”Parfym från början”, en unik bok inom sitt fält.

Ingrid K föredrar att inte kalla sig ”parfymör”, då hon förknippar titeln med syntetiska dofter. Under sin utbildning i Grasse, Frankrikes välkända parfymcentrum, blev hon medveten om hur stort fokus som läggs på marknadsföring inom den kommersiella parfymindustrin, där produkternas förpackning ofta prioriteras framför själva innehållet. Kapitlet om naturliga parfymer var litet, ämnet komplicerat och ingredienserna kostsamma, men det var det Ingrid drogs till.

– Naturliga parfymer handlar om så mycket mer än det vi är vana vid att tänka som parfym, säger Ingrid K. Det är en djup kunskap om ett kraftfullt holistiskt sätt att skapa balans i kropp och själ. När man arbetar med naturlig parfym är relationen till Moder Jord och förståelsen för hur ett ekosystem fungerar helt centralt.


Ingrid påpekar att när ett doftämne isoleras från sin naturliga miljö för att standardiseras, går en viktig del av dess essens förlorad - dess naturliga samspel, roll i ekosystemet och dess helande egenskaper. Till skillnad från syntetiska parfymer, som kan orsaka allergier och andra hälsoproblem hos vissa individer, betonar hon att reaktioner på naturliga dofter är ovanligare, även om de inte är helt riskfria.


Intresset för naturliga dofter ökar, i takt med att vi blir mer medvetna om hälsoeffekterna. Ingrid K arbetar internationellt som doftkonsult och flaggar för att det är dags för andra att ta över hennes arbete nu. Därför har hon även utvecklat en utbildning online i både aromaterapi och naturlig parfym. Än så länge finns grundkurserna klara. Den som går hela utbildningen får kunskap som inte finns att få någon annanstans i världen och kan titulera sig Doftkreatör.

– Jag gör detta för att vi behöver påminnas om att våra växter har en enorm läkande kraft som slår an en resonans i kroppen och startar en läkeprocess. Ofta utan de biverkningar som är förknippade med traditionella läkemedel, säger Ingrid bestämt.


Boken Parfym från början är en skattkista av historik, kunskap och inspiration, med praktiska recept och tips för den som vill utforska och skapa sina egna naturliga parfymer.


I Aromaterapi från början, 2021, får du bland annat lära dig hur du med bara några få eteriska oljor lägger grunden för ditt eget husapotek.

Parfym från början

FF2FF_Mockup.png

Boken ”Parfym från början” är en skattkista av historik, kunskap och inspiration, med praktiska recept och tips för den som vill utforska och skapa sina egna naturliga parfymer.

Aromaterapi från början

FF2FF_Mockup.png

I boken Aromaterapi från början ges handfasta råd och användbara  recept för ditt naturliga välmående i vardagen. Du får bland annat lära  dig hur du med bara några få eteriska oljor lägger grunden för ditt eget  husapotek samt hur du använder aromaterapi i enklare egenvård för dig  och dina nära.

Pressmaterial

Ladda ned Ingrid Kutschbachs presskit innehållande pressrelease, porträttbild, provläsning.

Lassbo Förlag är ett modernt hybridförlag som producerar och publicerar fack- och skönlitteratur inom personlig- och andlig utveckling, ledarskap, hållbar utveckling, livsfilosofi och självupplevda berättelser.

Vi vill göra skillnad genom att ge ut böcker som guidar sin läsare närmare livspulsen och bidrar till att människor utvecklas. Böcker som öppnar för det som legat i det fördolda, som ger kunskap, inspiration och metoder som är praktiskt användbara, som fungerar och som kan göra verklig skillnad.

bottom of page