top of page

Lars Björk

Pretty%20pastel%20bokeh%20fairy%20lights%20background._edited.jpg

Shambhala är en mytomspunnen plats med uråldrig visdom där människor inte åldras. Den har kopplats till bland annat Gilgamesh-eposet, världens äldsta litterära verk och Kalachakra-initiationen, en Buddhistisk fredsritual som numera oftast leds av Dalai Lama. Enligt olika profetior ska de onda krafterna här på jorden besegras och vi ska gå in i en ny tidsålder när Shambhalas kung kommer ridande ut ur dalen på sin blåa häst.

Lars Björk fann av en slump vägen till Shambhala 1992 då han, som en av de första besökarna fick inresevisum till Tibet och Nepal. Områden som dittills varit helt stängda för omvärlden i 40 år.


- Asien – främst Himalaya och Tibet – har alltid lockat mig med sin välbevarade uråldriga kultur och mystik. Jag vandrade i Nepal första gången 1979 och har sedan återvänt flera gånger under fem halvårslånga resor.


Nu ger han ut fotoboken ”Shambhala” med bilder från sina resor. Boken är en personlig sammanställning av fyra reseberättelser: Shambhala, Kungariket Mustang, Spiti & Kinnaur samt det okända östra Tibet & Ivan Nikolaj Romanov. Centralt i boken är frågan om existensen av det mystiska kungariket Shambhala vars historiska bakgrund fortfarande är höljd i dunkel. Förordet är skrivet av Håkan Wahlquist, före detta Asienintendent vid Etnografiska museet i Stockholm.


- Jag hoppas att du skall bli inspirerad av mina bilder och berättelser från dessa platser, som är både världsliga och mytiska, heliga och mystiska, säger Lars Björk.

Shambhala

FF2FF_Mockup.pngFotoboken "Shambhala" består av fyra reseberättelser från Himalaya och Tibet; Shambhala, Kungariket Mustang, Spiti & Kinnaur samt det okända östra Tibet & Ivan Nikolaj Romanov. Platser som alltid har lockat människor med sin välbevarade uråldriga kultur och sägenomspunna mystik.

Pressmaterial

Ladda ned Lars Björks presskit innehållande pressrelease, porträttbild, provläsning.

Lassbo Förlag är ett modernt hybridförlag som producerar och publicerar fack- och skönlitteratur inom personlig- och andlig utveckling, ledarskap, hållbar utveckling, livsfilosofi och självupplevda berättelser.

Vi vill göra skillnad genom att ge ut böcker som guidar sin läsare närmare livspulsen och bidrar till att människor utvecklas. Böcker som öppnar för det som legat i det fördolda, som ger kunskap, inspiration och metoder som är praktiskt användbara, som fungerar och som kan göra verklig skillnad.

bottom of page