top of page

Askkroppen

Rigmor Tjerngren

"Kartonnage
240 mm x 120 mm
344 sidor"

FF2FF_Mockup.png

Annikas har hamnat vid sidan av livet.
Hon har tappat sin livlina, det arbete hon älskade och meningen med att gå upp om morgnarna.
Förhållandet med Per har blivit en belastning i stället för en trygghet. Hon blir irriterad på hans välvilja, vansinnig på hans oändliga tålamod och står inte ut med hans förlåtande attityd.
Hon håller på att kvävas av hans godhet.
Inte nog med att han lagar perfekta middagar, han bevakar henne vid matbordet, kontrollerar att hon äter, vilket hon inte gör. Hon kör runt med gaffeln tills det blir en brunaktig sörja, men dricker desto mer vin.
Hon slänger allt i avfallspåsen och vet att Per kommer att plocka upp efter henne och sopsortera.

Annika tillbringar allt längre tid i sängen.
Under täcket väver hon vilda planer. Hon måste hitta hål i utanförskapsväven, någonstans där hon kan krypa in och få vara med i ett sammanhang.

Men allra enklast vore det att rymma. Sätta sig på ett tåg och åka så långt bort som möjligt. Sedan ta nästa tåg. Och nästa.
Eller så kan hon börja jobba på Självmordslinjen.


Askkroppen är andra delen i en trilogi om Annika Domeij. Den första heter Stå i lågor och den tredje av avslutande delen Resa med Demoner.


Rigmor Tjerngren är författare och samhällsdebattör, Fil.kand. inom beteendevetenskap och har arbetat som universitetslärare, studievägledare och utredare inom Kriminalvården. Hon har startat en förening mot mobbning (OMM: Organisation Mot Mobbning) och är verksam som samtalsterapeut bland annat på Självmordslinjen (Mind). Bor på sydkusten i Skåne med två taxar och en sambo.

Köp boken här

FF2FF_Mockup.png

Fysisk bok, kartonnage

279:-

bokikon.png

Pressmaterial

Ladda ned Rigmor Tjerngrens presskit innehållande pressrelease, porträttbild, provläsning.

Lassbo Förlag är ett modernt hybridförlag som producerar och publicerar fack- och skönlitteratur inom personlig- och andlig utveckling, ledarskap, hållbar utveckling, livsfilosofi och självupplevda berättelser.

Vi vill göra skillnad genom att ge ut böcker som guidar sin läsare närmare livspulsen och bidrar till att människor utvecklas. Böcker som öppnar för det som legat i det fördolda, som ger kunskap, inspiration och metoder som är praktiskt användbara, som fungerar och som kan göra verklig skillnad.

bottom of page